*Nettavisen* Økonomi.

Anbefaler kurstaper

Foto: Scanpix

PhotoCure har falt mer enn nok, mener analytikerne i Corporate Advice & Research (CAR). De tror kursen kan stige til 85 kroner i løpet av seks måneder, opp nærmere 60 prosent fra dagens kurs.

26.03.04 10:40

- PhotoCure aksjen har rast 30 prosent på Oslo Børs den seneste måneden. Mangel på positiv nyhetsstrøm fra selskapet (egentlig som forventet), støy rundt patenter, samt nyheter om konkurrerenters inntreden i PhotoCures nisjer har straffet aksjen hardt. Videre har konsolidering i finansmarkedene, særlig innen bioteknologi og farmasi internasjonalt, veiet tungt på aksjekursen til PhotoCure, heter det i dagens morgenanalyse fra CAR.

Men nå har kursen falt fra seg og aksjen vil stige med opp mot 60 prosent de neste tolv månedene, mener CAR.

- Vi mener nok får være nok og gjentar vår kjøpsanbefaling på aksjen. Vi tror ikke bunnen er i ferd med å falle ut og mener risikoen og effekten av konkurrerende produkter nå er overdrevet, heter det i analysen.

CAR forventer vi at PhotoCure får godkjent sin søknad om markedsføringstillatelse av Metvix i USA for behandling av Aktinisk Keratose samt at en initiell markedsføringstillatelse av Hexvix i Sverige vil foreligge i løpet av 2. kvartal.

- Vi tror dette vil bidra sterkt til å løfte kursen fra dagens nivåer opp mot vårt seks måneders kursmål på 85 kroner, skriver analyseteamet i CAR.

Kursen i PhotoCure ligger nå på 54 kroner.

PhotoCure utvikler og selger legemidler og medisinsk utstyr. Produktene er basert på egenutviklet teknologi innen fotodynamisk terapi, og er rettet mot utvalgte markeder innen dermatologi og onkologi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.