Til tross for at Andreas Haukeland måtte avlyse flere utsolgte konserter som følge av koronapandemien har han klart å øke inntekten sin med 137 prosent fra 2019 til 2020.

– Heldig som har flere bein å stå på

Skattelistene viser at artisten hadde en inntekt på 15,7 millioner i fjor.

– Det er hovedsakelig inntekt fra internasjonal låtskriving for andre artister, samtidig som jeg har en relativt stor katalog med låter som fortsatt spilles aktivt. «Sweet but Psycho» var en av verdens største låter i 2019, så den står for mye av inntekten akkurat i 2020, sier Andreas Haukeland til Nettavisen.

I 2019 tjente han 6,6 millioner.

Hva tenker du selv om at du har klart å mer enn doble inntektene under et så krevende år for kulturbransjen?

– Det er vel egentlig bare en tilfeldighet som følge av noen låter som har gjort det veldig bra. Men jeg er heldig som har flere bein å stå på, for de andre prosjektene jeg har fokusert på har ikke vært tenkt å gi noen voldsom kortsiktig avkastning. I 2020 fokuserte jeg for det meste på å skrive nye låter og tilstedeværelse for fansen.

I koronaåret var stjernen aktuell med låten «Karantene» som fort ble den mest strømmede låten på Spotify. I tillegg var han dommer i Idol på TV 2.

– Stenger du meg inne i to uker kan du være sikker på at det kommer en låt om det. Et lite lyspunkt i en ellers ganske kjip hverdag, skrev Haukeland på sin egen Facebook-side da han slapp låten.

Les også: «Paradise Hotel»-Vendela ble sendt til legevakten i Mexico: Dette fikk du ikke se på TV

Jobber med sitt første ordentlige album

Rett før sommeren representerte Tix Norge i Eurovision med sangen «Fallen Angel». Han endte på en 18. plass.

– Det låt akkurat som det skulle, og det er ingen ting jeg føler jeg skulle gjort annerledes. Nå skal jeg gjøre det jeg kan best, bære hele festen i green room, sa Tix til NRK under Eurovision.

I disse dager er han aktuell med boken «Den Stygge Andungen». Boken forteller historier om hvordan Andreas Haukeland ble til Tix.

Boken ligger for øyeblikket på førsteplass på flere av bestselgerlistene i Norge.

Hvilke planer har du for resten av 2021?

– Nå går tiden stort sett med til forberedelser til fem konserter i Oslo Spektrum og ferdigstilling av mitt første ordentlige album, sier Haukeland til Nettavisen.

Les også: Martine Lunde har holdt trist sannhet skjult for både familie og kjæreste - nå åpner hun opp