Gå til sidens hovedinnhold

Angrer bittert på fastrente

Fortvilte lånekunder angrer nå bittert etter å ha bundet renta for tidlig. Mange taper tusener i måneden etter å ha fulgt ekspertenes råd.

Allerede i fjor høst kom flere sjeføkonomer med anbefalinger om å binde renta. Flere trodde da at vi ville ha høye renter i lang tid.

Det siste året har renteutviklingen imidlertid gått stikk motsatt vei, med kraftig fall. På ett års tid har styringsrenta fra Norges Bank falt fra 7 til 2,25 prosent.

Foreningen Norsk Familieøkonomi får rekordmange henvendelser fra fortvilte lånekunder som angrer på at de valgte fastrente, melder NRK.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Skal du binde renta?
Ja
Nei
Har gjort det
Vet ikke

Se resultat

Et eksempel er lånekunder som inngikk låneavtale for halvannet år siden, da fastrenta lå på 8 prosent. Med dagens rentenivå kunne de disponert 5000 kroner mer hver måned.

- Mange lånekunder taper flere tusen kroner i måneden på at de bandt renta, sier seniorrådgiver Gisle Høiland i Norsk Familieøkonomi, opplever en strøm av lånekunder som fortviler over at de valgte fastrenter på et svært ugunstig tidspunkt.

- Da de gikk inn i fastrentelånet hadde de en litt presset økonomi. De ønsket trygghet og ble kanskje i tillegg anbefalt av banken å ta fastrentelån, sier Høiland.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft