*Nettavisen* Økonomi.

Anklages for boikott

Foto: Jan Christian Grandre (TV 2 Nettavisen)

Firmaet Elhandel.no mener bransjeforeningen NELFO forsøker å skvise dem ut av markedet med boikott. Nå går saken til konkurransedirektør Knut Eggum Johansen.

28.01.05 16:11

Elhandel.no har sendt klage til Konkurransetilsynet på det de mener er samarbeid mellom aktører i elektrobransjen for å presse firmaet ut av markedet.

Ifølge Elhandel.no har bransjeforeningen NELFO bedt sine medlemmer om å boikotte Elektroskandia, dersom denne fortsatte med å selge elektromateriell til Elhandel.no.

Elhandel.no skriver i klagen at salgssjef Øivind Jacobsen i Elektroskandia bekreftet overfor dem at Elektroskandia hadde mottatt brevet fra NELFO med oppfordring til boikott. Videre skriver Elhandel.no at de ble møtt med vesentlig dårligere betingelser fra Elektroskandia.

Jacobsen i Elektroskandia bestrider overfor TV 2 Nettavisen denne fremstillingen. - Det er feil på feil på feil, sier han.

Jacobsen vil imidlertid ikke kommentere om Elektroskandia har mottatt et brev fra NELFO.

Administrasjonssjef Jens Lyse i NELFO har ikke sett klagen fra Elhandel.no, men han sier: - Vi i NELFO sentralt kjenner ikke til dette.

Han understreker at NELFO har 27 lokalavdelinger, og at han ikke på stående fot kan svare for disse.

Bak Elhandel.no står Glenn-Ove Forsland og Hein Gustavsen. Målet deres har vært å selge elektromateriell vesentlig billigere enn normalt via nettet, opplyses det.

Forsland sier til TV 2 Nettavisen at de selv ikke har sett brevet fra NELFO, men jobber med saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.