*Nettavisen* Økonomi.

Annie-artistene mangler lønn

Samtlige involverte i «Annie 2» har penger til gode fra forestillingen. - Dette er forferdelig trist, sier Daniel Bohr.

05.01.06 09:27

(SIDE2:) Musikalen «Annie 2» ble ikke den publikumssuksessen man hadde trodd.

Publikum sviktet
- Den ble rett og slett dårlig besøkt, sier Daniel Bohr til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag ble selskapet Bohr & Lange AS som står bak «Annie 2» slått konkurs. Det var kemneren som forlangte konkursen etter å ha hatt 800.000 kroner utestående.

I tillegg skal det komme en gjeld på 2,5 millioner kroner, opplyser bobestyrer Claus Finden til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at det bare står noen få titalls tusen på kontoen til «Annie 2» per dags dato, men at man ennå ikke har full oversikt over fordringer og inntekter.

Vil rydde opp
Både Flinder og Bohr bekrefter at de involverte i forestillingen mangler deler av lønnsutbetalingen. Dette inkluderer samtlige både bak og på scenen, deriblant hovedrollenen Tomine Malmquist Harket og Catharina Stoltenberg, statsministerens datter.

Bobestyrer Flinder opplyser at Bohr og Lange ikke har noe personlig, økonomisk ansvar overfor de involverte siden Bohr & Lange AS var et aksjeselskap. Men Daniel Bohr sier til TV 2 Nettavisen at han vil gjøre sitt ytterste for å rydde opp.

- Personlig tragedie
Selv om de personlig ikke står økonomisk ansvarlig, sier Bohr at han og Christian Lange har investert mange av sine private midler i «Annie 2».

- Vi satset på en stor og flott produksjon med forsiktig budsjett og stramme rammer, sier Bohr.

Han er svært nedstemt over at artistene ikke har fått fullt betalt, men sier at saken også er en personlig tragedie.

Daniel Bohr er en av Skandinavias mest anerkjente regissører, som ofte har tatt risiko ved å sette opp store forestillinger sammen med samarbeidspartner og produsent Christian Lange. Men til tross for at «Annie 2» fikk gode kritikker, sviktet publikum de rundt 50 forestillingene.

Nå skal Bohr tilbake til Danmark der han skal sette opp en ny, stor dansk musikal på Aarhus musikkhus over den danske sosialdemokraten Peter Sabro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.