*Nettavisen* Økonomi.

Ansatte: - Rett mann for Statoil

De ansatte i bedriftsforsamlingen i Statoil har tiltro til at Jannik Lindbæk er den rette mannen for Statoil. Men hans kandidatur fikk de først høre om lørdag.

01.11.03 14:30

- Vi hadde ikke navnet i forkant, og kunne derfor ikke sjekke det ut. Men den redegjørelsen valgkomiteen gjorde var grundig, og vi har tiltro til at de har funnet rett kandidat, sier Arvid Færaas, som sitter i bedriftsforsamlingen for NOPEF, til NTB.

Bedriftsforsamlingen valgte Lindbæk enstemmig som ny styreleder etter et halvtimes telefonmøte lørdag.

- Det er utrolig viktig at vi får en fast styreleder og kan komme oss videre. Jeg håper og tror at han holder kursen stabil, og begynner å jobbe aktivt med å få en fast konsernsjef på plass, sier Færaas.

Han synes det er en styrke at Lindbæk har markert seg i kampen mot korrupsjon gjennom styreledervervet i Transparency International Norge.

- At vi kan få en styreleder som har en klar formening om korrupsjon, er positivt. Men jeg ser ikke korrupsjon som et problem i Statoil. Det er gjort noen feilvurderinger på toppen, det er ikke noe som inngår i organisasjonen, sier Færaas, som også er godt fornøyd med at Kaci Kullmann Five blir nestleder i styret.

- Hun har gjort en god jobb som konstituert styreleder og det er viktig at vi får kontinuitet videre, sier Færaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag