Pareto-gruppen hadde tidenes høyeste omsetning i 2020, og endte på nærmere 3,7 milliarder kroner. Overskuddet før skatt rundet én milliard kroner, melder Dagens Næringsliv.

Det er meglerhuset Pareto Securities, med rundt 450 ansatte i Norge, som drar lasset, og det får de ansatte betalt for. Med lønn, bonus og overskuddsdeling til sammen har de tjent 3,8 millioner kroner i snitt, skriver DN.

Meglerhuset har vært gjennom en forvandling de siste årene, og satser nå i stedet for olje på områder som teknologi, fornybar industri og helse.

– Det har overrasket meg i korona hvor raske norsk næringsliv er på omstilling. I løpet av ett år er det merkbart hvordan både investorene og vi er blitt mindre oljeavhengige. Nå får vi betalt for å ha satset tungt på egne team innen fornybar energi og teknologi, sier Pareto Securities toppsjef, Christian Jomaas til avisen.

I Norge har oppdragene ofte vært knyttet til nye selskaper på børsen.

– Mange oppdrag betyr noe. Da vet vi til enhver tid hva investorene er villige til å betale og hvilke investeringer de er ute etter. Den kunnskapen er viktig å ha, sier Jomaas.

Hva som er den viktigste endringen sammenlignet med før korona er Jomaas klar på, og det er den samme som for mange andre bransjer: Digitale møter.

– Før måtte vi gjerne velge mellom å treffe investorer i Asia eller på vestkysten i USA. Nå er det ja takk, begge deler. Vi kan rekke Asia, Sentral-Europa, London og Bergen før lunsj, sier Jomaas, som tror at man også etter pandemien vil se at folk reiser mindre.