Gå til sidens hovedinnhold

AOL ut av Time Warner

Mediekonsernet AOL Time Warner vil kvitte seg med AOL-koblingen. Denne uken vedtar styret å endre navn til Time Warner.

Tre og ett halvt år etter fusjonen mellom internettgiganten AOL og mediekonglomeratet Time Warner preges fortsatt selskapet av indre motsetninger og aksjonærenes vrede. I et forsøk på å få bort det negative fokuset vil selskapet droppe AOL-navnet og isteden satse fullt og helt på den solide merkevaren Time Warner.

Skrur tiden tilbake
Ifølge Washington Post kommer styret i selskapet til å vedta en navneendring i løpet av uken. Samtidig med at AOL forsvinner fra selskapsnavnet blir også tickerkoden på New York-børsen endret tilbake til Time Warners "TWX".

Helt siden fusjonen i januar 2000 har selskapet slitt, blant anent med store aksjonærgrupper som har følt seg lurt. Tidligere styreformann Steve Chase har også uttalt at man vurderte å splitte de to selskapene igjen.

Slår av musikken
Samtidig med nyheten om navneendring dukket opp i Washington Post skriver Wall Street Journal at Time Warner er i samtaler med tyske Bertelsmann om å slå sammen sin musikkvirksomhet.

AOL Time Warner har en tid luktet på muligheten for å kvitte seg med musikkselskapet Warner Music. Foruten Bertelsmann skal også britiske EMI være en aktuell kjøper.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis