*Nettavisen* Økonomi.

Ap: - Usosiale skatteforslag

Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg mener det vil være vanskelig med et skatteforlik med regjeringen i løpet av våren.

Til det mener hun regjeringens forslag ligger for langt unna Ap.

– Summen av regjeringens forslag til endringer i skattenivå er usosiale. Regjeringen vil gi størst lettelser til dem med høye inntekter og store formuer, mens folk flest vil få minimalt med lettelser, sier hun.

Hun avviser ikke at kan bli et bredt skatteforlik allerede nå, men legger ikke skjul på at det vil bli meget vanskelig dersom ikke regjeringen går med på betydelige endringer.

– Det er altfor tidlige å si noe om mulighetene til et forlik. Veldig mange spørsmål er uavklart i regjeringens melding. Det vil ikke bli lett noen gode avklaringer i løpet av våren. Det store slaget om skatt kommer nok i forbindelse med budsjettbehandlingen til høsten., sier Solberg.

Solberg gjentar at Ap mener at tiden ikke er inne for store skattelettelser.

– Vi vil heller ha gode pensjonsordninger, bedre helsevesen og en god skole. Det er usosialt når regjeringen foreslår 12 milliarder kroner i skattelettelse som for en stor del går til dem som har mest fra før, sier hun.

Solberg legger til at det ikke gjør retningen på forslagene bedre at skattelettelsene skal skje over flere år.

Hun sier at Ap er villig til å se på justeringer og endringer i formuesskatten, men at partiet uenig i målet om å fjerne den.

– Formuesskatt er viktig for å sikre utjevning, slår Hill-Marta Solberg fast.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.