*Nettavisen* Økonomi.

Åpner ti Lidl-butikker i september

Den tyske lavpriskjeden Lidl vil benytte samme taktikk i Norge som i andre land. I slutten av september smeller dagligvarekjeden opp hele ti butikker samtidig rundt om i landet.

24.08.04 10:45

Torsdag 23. september er dagen Lidl skal starte sitt norgesraid.

Sarpsborg er en av de første byene som får en Lidl-butikk. I løpet av første halvdel av september vil Lidl offentliggjøre hvilke andre steder i landet de tyske dagligvarebutikkene skal åpnes, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

- Vi vil komme med mer informasjon på et senere tidspunkt, forteller administrerende direktør Jesper Innes i Lidl Norge til TV 2 Nettavisen.

Lidl er i dag en av Europas større dagligvareaktører, med over 5.000 butikker i mer enn 20 land. Selskapet har planer om å ekspandere raskt både i Norden og i resten av Europa.

Åpningen av Lidls ti første forretninger i Norge markerer starten på en offensiv strategi her til lands. Ifølge Aftenposten viser prognoser fra konkurrenter en ventet markedsandel for Lidl på mellom tre og fem milliarder kroner de neste årene.

Foruten et bredt utvalg av egne merkevarer, kommer Lidl også til å tilby varer fra norske produsenter og leverandører. En typisk norsk Lidl-butikk vil ha mellom 1.250 og 1.400 kvadratmeter salgsflate.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.