Gå til sidens hovedinnhold

- Apotekene bruker rå makt

Apotekbransjen vil ikke at paracetamol og andre kjente reseptfrie medisiner skal selges i dagligvarebutikkene. Rå markedsmakt fra apotekene, mener Forbrukerrådet.

- Apotekene må innse at de er på ville veier. Hvis ikke, kommer vi til å ta saken opp med politiske myndigheter i et forsøk på å fremtvinge nødvendige tiltak, sier avdelingsdirektør Terje Sørensen i Forbrukerrådet til Bergens Tidende.

Forbrukerrådet ønsker å ta dette opp med Apotekerforeningen og Konkurransetilsynet.

NorgesGruppen, som er landets største dagligvarekonsern, mener legemiddelindustrien ikke vil selge de mest kjente reseptfrie produktene i dagligvarebutikkene på grunn av press fra apotekene.

Legemiddelindustrien gir apotek-kjedene ansvaret for at de velkjente hodepinetablettene og andre lette medisiner ikke blir å finne i dagligvarehyllene, men sier de kan lage kopiprodukter til dagligvarebutikkene.

Det er først og fremst velkjente legemidler mot smerte, forkjølelse og for røykeavvenning som er aktuelle for butikkhyllene. Det blir lov å selge slike medisiner i dagligvarebutikkene fra 1. november i år.

I fjor ble det solgt reseptfri medisin for 1,4 milliarder kroner i Norge.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller