Gå til sidens hovedinnhold

Apple bekrefter iPhone-problemer: – Det er vanskelig

Dårlig nytt for deg som har ny iPhone høyt på ønskelista.

Apple har for første gang bekreftet at den globale mangelen på mikrobrikker kan hindre leveringen av iPhoner.

Det skriver en rekke amerikanske medier, blant annet Reuters.

Problemer med å skaffe nok mikrobrikker, som er helt nødvendig for produksjon av mange elektroniske produkter, inkludert biler og datamaskiner, har allerede påvirket leveringen av Apple-produkter som iPad og Macbook.

Les også: «Alle» vil kjøpe disse kortene - nå trapper giganten opp krigen mot kundene de ikke ønsker å ha

Rammes

Nå bekrefter Apple at også deres suverent viktigste produkt, iPhonen, blir påvirket. Det betyr i praksis at iPhoner trolig vil kunne bli vanskeligere å få tak i de neste månedene. Det kan også komme til å inkludere den nye iPhone 13, som er forventet lansert senere i år.

Også investorene er blitt bekymret av mikrobrikke-mangelen, og Apple-aksjen falt i New York etter at nyheten ble kjent.

Det var under en investor-konferanse natt til onsdag sa ledelsen i Apple at mikrobrikke-mangelen var mindre ille enn ventet i tredje kvartal, men at de vil bli verre i Apples fjerde kvartal, som går fra juli til september (Apple opererer med forskjøvet regnskapsår).

Kraftig økning

Apple har det siste året opplevd en enorm oppgang i salget, med iPhone-omsetningen opp smått elleville 50 prosent år over år, til nesten 40 milliarder dollar.

Les mer her: Kjempetall for Apple

Den kraftige etterspørselen etter smarttelefoner og liknende utstyr under pandemien, er samtidig blant årsaken til at enkelte leverandører får tomme.

– Vi har hatt noen mangler hvor etterspørselen har vært så stor og mye høyere enn vi ventet at det er vanskelig å få tak i fulle sett med deler innenfor de ledetidene som vi har, sa blant annet Apple-sjef Tim Cook på kvartalspresentasjonen, ifølge Reuters.

Han ville ikke si hvorvidt mangelen på mikrobrikker vil gå inn i Apples første kvartal, fra oktober til desember, som er kvartalet der det vanligvis selges mest iPhoner.

Kan slite

Angelo Zino, som jobber i analytiker-firmaet CFRA, tror Apple kan være i ferd med å hamstre mikrobrikker for den neste generasjonen iPhoner, på bekostning av dagens modeller.

– Apple vil ønske å få tak i så mange mikrobrikker som mulig, men når du har en del eksistrende begrensninger, som vil nok Apple slite med å møte etterspørselen i år, sier han til Reuters.