Torsdag kveld norsk tid kunne Apple rapportere om en kraftig økning på tross av koronavirus og en nedgang i økonomien. Totalt økte selskapets omsetning med 11 prosent til 59,7 milliarder dollar. Det tilsvarer drøyt 540 milliarder norske kroner.

Det er kraftig salgsøkning innenfor både produkter og tjenester. Ifølge selskapet er det hele 60 prosent av inntektene som nå kommer fra internasjonal handel.

Les mer: Historisk Apple-endring kan være svært dårlig nytt for Iphone-fans

iPhone-vekst

Det har lenge vært en forventning om at iPhone-salgene skal avta, og bli en mindre del av selskapets inntektsstrøm. Dette motbeviste Apple de siste tre månedene. De solgte iPhoner til en verdi av 26,4 milliarder kroner, mot 22,3 milliarder kroner på samme tidspunkt i fjor.

Det var imidlertid ikke langt flere salg som dro opp inntektene fra iPhone, men heller økte priser. For selv om inntektene økte med 3,9 milliarder dollar, var salgsveksten i antall enheter på 1,66 prosent sammenlignet med i fjor.

Les mer: Apple bekrefter ryktene: - En historisk endring

Det var også kraftig økning innenfor salg av Mac og iPad. Totalt solgte selskapet Mac for en verdi av 7 milliarder dollar, og iPad for 6,68 milliarder kroner.

Det var spesielt iPad som opplevde den kraftigste veksten. Totalt solgte selskapet 31 prosent flere iPader enn de gjorde på samme tid i fjor. Likevel var ikke inntektsveksten like sterk, ettersom Apple har lansert flere billiger modeller av iPad.

– I usikre tider viser resultatene hvor stor rolle Apples produkter spiller i våre kunders liv, sa administrerende direktør Tim Cook i en pressemelding.

Les også: Apple tar grep: Endrer FaceID for å takle en verden der folk bruker maske