Apple knuste forventningene

iPod og bærbare PC-er gav kjemperesultater for selskapets fjerde kvartal, og Apple knuste analytikernes forventninger.

14.10.04 09:33

Fjerde kvartal gav et resultat per aksje over 50 prosent bedre enn analytikerne hadde forventet, og aksjen steg fire prosent i slutthandelen.

Mer en doblet
Resultatet etter skatt steg til 106 millioner dollar i fjerde kvartal, en kraftig økning fra fjorårets 44 millioner.

Steve Jobs og resten av Apple-gjengen kan se tilbake på et kvartal med kraftig inntektsøkning. Omsetningen steg 37 prosent til 2,35 milliarder dollar, noe som er selskapets beste fjerdekvartalsresultat på ni år.

Det er salget av den populære musikkspilleren iPod og bærbare PC-er som er hovedårsaken til den økte omsetningen. Omsetningen for PowerBooks steg med 20 prosent, mens iPod-inntektene mer enn firedoblet seg. Med en iPod-omsetning på 537 millioner dollar stod musikkspilleren for 23 prosent av totalomsetningen.

Takk til iPod
Apple sendte ut over to millioner iPod-er i fjerde kvartal, og spilleren har en markedsandel på imponerende 82 prosent i det amerikanske markedet.

For neste kvartal guider Apple på et resultat per aksje mellom 39 og 42 cent på en omsetning mellom 2,8 og 2,89 milliarder dollar. Analytikerne ventet et resultat på 28 cent per aksje på en omsetning på 2,52 milliarder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.