*Nettavisen* Økonomi.

Apple lanserer video-iPod

Apple lanserer en ny iPod beregnet på video, og tilbyr samtidig video-innhold via sin nettbutikk, iTunes.

13.10.05 07:33

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Apple bekrefter onsdag spekulasjonene: Selskapet kommer med to nye iPod-modeller som spiller video, i tillegg til musikk.

Dette skjer etter at Apple-sjef Steve Jobs lenge avfeide videomarkedet for iPod, på grunn av den lille størrelsen på spilleren. Men den siste tiden har han kommet med hint som har gjort at observatører ventet en video-iPod.

Det varsles to modeller, med disk på henholdsvis 30 og 60 gigabyte, og en USA-pris på 299 og 399 dollar, henholdsvis. Den nye iPod-en skal komme på markedet neste uke, ifølge Apple.

Skjermen er på 2,5 tommer, eller drøyt 6 centimeter.

Video på nettet
Samtidig lanseres en ny utgave av Apples nettbutikk, iTunes, som også tilbyr videoinnhold, for eksempel over 2000 musikkvideoer, TV-show som «Lost» og «Frustrerte fruer» samt seks kortfilmer fra animasjonsfirmaet Pixar, hvor Apple-sjef Steve Jobs er konsernsjef, sånn på fritiden.

- Vi gjør for video hva vi har gjort for musikk - vi gjør det enkelt og rimelig å kjøpe og laste ned, spille på din datamaskin, og ta det med deg på din iPod, sier Jobs i en pressemelding.

Skuffet markedet
Apple har rundt 75 prosent av markedet for bærbare spiller for digitalmusikk.

Apple kom tirsdag med sin regnskapsrapport for tredje kvartal. Den viste mer enn en tredobling av iPod-salget fra i fjor, men dette var likevel ikke bra nok for aksjemarkedet, som har sendt Apple-aksjen ned med mer enn 5 prosent onsdag.

Les flere IT-saker på vår IT-seksjon her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.