Blant nyhetene var tredje generasjon med AirPods. For å ta det mange lurer på først: Den norske prisen på de nye øreproppene blir 1.990 norske kroner. Ifølge nettsidene til Apple er tredje generasjon AirPods tilgjengelige i Norge fra 26. oktober.

Tredje generasjon AirPods får 6 timers batteritid, det er en time mer enn forrige generasjon. Lader du proppene i etuiet skal du kunne bruke proppene i opptil 30 timer før de må kobles til en lader.

LES MER: Test: Apple Watch Series 7 (Kun for abonnenter).

Proppene er nå også blitt vann- og svette-sikre, noe som har vært savnet av mange AirPods-eiere rundt om i verden.

Amerikanerne lanserte også en ny generasjon MacBook Pro, en med 16,2 tommers skjerm og en med 14,2 tommers skjerm. Den nye maskinen får et bedre webkamera som skal gi et bedre bilde i dårlig lys. Det er sikkert en funksjon mange på hjemmekontor vil sette pris på.

Skjermkanten blir også tynnere. Dette gjør at man får en «busslomme» øverst på skjermen som vi kjenner fra både iPhone og flere Android-telefoner. Her legger menylinjen seg, og Apple mener dette gjør at du får utnyttet enda mer av skjermen enn tidligere.

LES MER: Databrikkemangel rammer Apples mobilproduksjon

Det som virkelig imponerte folk som fulgte lanseringen, er de to nye systembrikkene som Apple har utviklet, kalt M1 Pro og M1 Max. Brikkene gir MacBook Pro ekstreme ytelser, og med M1 Max installert kan maskinen ifølge Apple prosessere hele 400 gigabyte data i sekundet.

Hvis du drømmer om en splitter ny MacBook Pro med de råeste spesifikasjonene må du riktignok grave dypt i lommeboka. Prisen her til lands for den råeste versjonen med alt av tilleggsutstyr er 79.970 kroner med 16 tommer skjerm. For samme pris kan du blant annet kjøpe en 2016-modell Nissan Leaf på finn.no.

Har du ikke råd til den absolutt dyreste versjonen koster den billigste 14-tommeren 23.490 kroner.