*Nettavisen* Økonomi.

Apple slapp akkurat denne i nettbutikken: Prisen er på et helt nytt nivå

«Den beste. For de beste» skriver Apple. Topputgaven koster 69.790 kroner.

13.11.19 16:09

Onsdag ettermiddag norsk tid har Apple sluppet den 16 tommer nye Apple Macbook Pro bærbare datamaskinen.

Ifølge selskapet skal det være «verdens beste bærbare datamaskin». Uavhengig av om den er verdens beste, er den iallfall blant verdens dyreste.

Maskinen er grisedyr og inkluderer langt råere skjerm, kjappere innmat og Apple dropper det utskjelte tastaturet.

Les også: Apple spådde iPhone-død på hemmelig møte

Rå skjerm og fet lyd

Tidligere har Apple tilbudt Macbook Pro i størrelsene 13 tommer og 15 tommer. Men den nye med en tommer større skjerm, skilter med spesifikasjoner på et helt nytt nivå.

Basismodellen starter på 28.990 kroner, og inkluderer en fet prosessor med 2,6 GHz 6-kjerners Intel Core i7 (9. generasjon). Den er også levert med grafikkort fra AMD Radeon med 4 GB minne, og 16 GB ram.

Skjermen har høyere oppløsning enn de øvrige Macbook Pro-modellene, med 3072x1920. Den skal produsere hele 500 nits lystyrke. Det gjør at skjermen blir en solid oppgradering fra de kjente Macbook Pro-modellene.

Klikk på bildet for å forstørre. Macbook Pro 16 tommer.

Foto: Apple

Lyden har også fått en heftig oppgradering med et helt nytt lydsystem med seks høyttalere og dobbel basshøytaler. Apple har også satset tungt på mikrofonene, og hevder selv at du kan kunne produsere podkaster og gjøre musikkopptak direkte med datamaskinen uten eget utstyr.

Med råere skjerm, lydsystem og høyere lysstyrke vil det innebære mer strømforbruk. Dermed har Apple satt inn et enda større batteri med 100 wattimer. Ifølge selskapet skal det klare opp mot 11 timer med trådløs surfing og videoavspilling.

Med grafikkortet inne i Macbooken, er det klart for å kjøre inntil to 6K skjermer eksternt.

Les også: Apple TV+: Pris, utvalg og lansering i Norge

Nytt tastatur

Apple har fått mye kjeft for deres omtalte «Butterfly-tastatur». Mange har opplevd at skitt og støv kommer inn under tastene og gjør at tastaturet blir ubrukelig.

Etter flere runder med forbedringer på tastaturet, har selskapet valgt å droppe tastaturet til fordel for en ny modell på den nye 16-tommers modellen.

– Den nye bærbare inkluderer et oppdatert «Magic Keyboard» som går bort fra det upopulære «butterfly»-tastaturet, og går dermed tilbake til en mer pålitelig saksemekanisme med 1 millimeter tastaturtrykk, skriver Apple i en pressemelding.

Etter flere år med krangel og diskusjoner om Apples butterfly-tastatur, har selskapet dermed returnert tilbake til den gamle teknologien.

Apple sjef Tim Cook er fornøyd, og mener de har levert på det brukerne har etterspurt:

69.790 kroner

Hvis du virkelig flesker til - kan du få Macbook Proen helt opp i 69.790 kroner.

Det inkluderer spinnville 8-kjerners i9-Prosessor fra Intel med 64GB minne og 8TB med SSD-lagring.

Les også: Gode tall for Apple - aksjen stiger

Klikk på bildet for å forstørre. HEFTIG PRISLAPP: Toppmodellen koster 69.790 kroner.

HEFTIG PRISLAPP: Toppmodellen koster 69.790 kroner. Foto: Apple

Apple-ekspert Mark Gurman som skriver for mediehuset Bloomberg hadde klare forventninger på forhånd. For selv om den nye Macbooken er større, er skjermen under fire prosent større enn den allerede eksisterende 15-tommermodellen.

Ifølge han betyr det at oppløsning, lyd og nytt tastatur er avgjørende, mener Gurman. Det ser det foreløpig ut til at Apple har levert på.

Les også: Apple lanserer nye AirPods Pro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag