Apples trådløse fiasko: - Aldri sett noe liknende

STORE ORD: Fremtiden vil være trådløs, sa markedssjef Phil Schiller da han høsten 2017 lanserte det som skulle bli Apples trådløse ladematte. Ideen var god, men teknologiganten klarte aldri å lage et produkt de vil selge til sine kunder.  (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

STORE ORD: Fremtiden vil være trådløs, sa markedssjef Phil Schiller da han høsten 2017 lanserte det som skulle bli Apples trådløse ladematte. Ideen var god, men teknologiganten klarte aldri å lage et produkt de vil selge til sine kunder.  (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Foto: Marcio Jose Sanchez (AP)

Teknologigiganten får gjennomgå etter at de skrotet trådløs fremtidsdrøm.

18 måneder etter at selskapet lanserte starten på en trådløs framtid hvor produktene intuitivt snakker sammen, ble det i slutten av mars kjent at teknologigiganten skroter planene.

Det var i forbindelse med lanseringen av Iphone 7 i september 2017 at Apples sjefsdesigner Jonathan Ive offentliggjorde konseptet. To produkter ble lansert samtidig: trådløse ørepropper og et nytt system for trådløs lading, en såkalt ladeplate.

Så ble det stille

Mens øreproppene har blitt en kjempesuksess, har Apple snakket mindre og mindre om ladeplaten som skulle hete Airpower.

Nå vil selskapet mest sannsynlig aldri mer snakke om den. I en epost selskapet sendte en rekke amerikanske medier i slutten av mars, opplyser Apple produktet rett og slett ikke var godt nok:

- Vi har konkludert med at Airpower aldri vil bli et produkt som lever opp til Apples høye kvalitetskrav, og har derfor avsluttet prosjektet.

Det mener flere teknologi-eksperter er en større nyhet enn det kan virke som ved første øyekast.

- En fiasko

- Airpower - en fiasko ingen har kunnet forestille seg, skriver teknologiblogger Ken Segall som tidligere har jobbet med flere av Apples produktlanseringer. Han har aldri opplevd noe lignende.

- Aldri tidligere har Apple lansert et produkt og jobbet med det i 18 måneder. For så å avlive det før et eneste eksemplar er lagt ut for salg, skriver han.

Ut over at produktet ikke holder mål, har Apple ikke gitt noen forklaring på hvorfor selskapet trekker Airpower. Financial Times' spaltist Tim Bradshaw, lanserer i sin spalte flere mulige forklaringer på trådløsfiaskoen.

- Fysisk umulig

En av forklaringene var at produktet rett og slett var farlig fordi det ble overopphetet under normal bruk. Han siterer blant annet bloggen iFixit:

- Det de (Apple) prøvde å få til, var fysisk umulig. De fikk det garantert til å fungere i et laboratorium, men de konsekvent ikke lage et produkt som er sikkert å bruke for oss som skal bruke det.

Bradshaw viser også til en patentsøknad fra Apple. I den hevder selskapet at de har funnet en teknologi som hindrer overoppheting under trådløs lading.

- Men skrotingen av Airpower kan tyde på at teknologien ikke fungerte så bra som Apple hadde trodd, skriver Bradshaw.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.