Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsledigheten øker

Arbeidsledigheten fortsetter å øke, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. Ledigheten er nå oppe på 4,6 prosent.

Den sesongjusterte arbeidsledigheten i Norge økte fra 4,3 prosent i mars 2003 til 4,6 prosent i juni 2003.

Det viser tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) som Statistisk sentralbyrå la fram torsdag.

Sesongjusterte tall viser at den reelle ledigheten var på 108.000 personer i juni. Totalt var det registrert 92.000 arbeidsledige i juli.

- Dette viser at utviklingen i arbeidsmarkedet er stabilt svak. Det eneste lille lyspunktet er at sysselsettingen trekker forsiktig opp, men vi skal være forsiktig med å konkludere noe ut fra dette, sier seniorøkonom Roger Hammersland i Handelsbanken til TV 2 Nettavisen.

Ifølge en undersøkelse TDN Finans hadde foretatt blant syv makroøkonomer var det ventet en ledighet på 4,7 prosent.

Ifølge SSB viser sesongjusterte tall at antall sysselsatte falt med 5.000 personer fra tremåneders-perioden februar-april til mai-juli.

Tall fra OECD og Eurostat viser samtidig at Norge ikke var alene om å oppleve en økning i ledigheten i sommer. I samme tidsrom økte ledigheten i EU-landene fra 8,0 til 8,1 prosent, og for OECD-landene samlet økte ledigheten fra 7,0 til 7,3 prosent. I USA var ledigheten på 6,4 prosent i juni 2003, 0,6 prosentpoeng høyere enn i mars 2003.

Arbeidsledigheten i Sverige økte fra 5,3 til 5,4 prosent, mens den i Finland gikk opp fra 9,1 til 9,3 prosent. I samme periode økte arbeidsledigheten både i Tyskland og Frankrike.

Klokken 12 legger Aetat fram sine oppdaterte ledighetstall, som vil vise hvordan ledigheten har utviklet seg den siste måneden.

Sjekk ledige stillinger her.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg