*Nettavisen* Økonomi.

Årets verste børsdag: Milliardærene fikk juling på Oslo Børs

tapte: Gustav Magnar Witzøe, Salmars hovedaksjonær, og John Fredriksen, Mowis hovedaksjonær, har begge grunn til å være misfornøyd. Foto: Instagram / Scanpix

Det ble den verste dagen hittil i år på Oslo Børs. Selskapene til Gustav Magnar Witzøe, Kjell Inge Røkke og John Fredriksen er blant de som får børsjuling.

29.05.19 16:44

Oslo Børs falt 2,26 prosent på børsen, det største fallet siden romjulen i fjor. Aksjene til milliardærer som Kjell Inge Røkke, Gustav Magnar Witzøe og John Fredriksen ble alle betydelig mindre verd i løpet av dagen.

Kjell Inge Røkke har onsdag et papirtap på sine Aker-aksjer på 700 millioner kroner, etter at oljeselskapet Aker BP falt 5,3 prosent. Laksemilliardær Gustav Magnar Witzøe har et tap på rundt 800 millioner på SalMar-aksjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLYTUNGT: Kjell Inge Røkke har en tung dag i finansmarkedene.  Foto: (ANB)

John Fredriksen er tungt inne i selskaper som Frontline og Mowi (tidligere Marine Harvest), som er ned henholdsvis 4,4 og 3,5 prosent. Det gir Fredriksen et papirap i Mowi på 500 millioner.

Børsen var tynget av blant annet oljeprisen, som var onsdag formiddag ned to prosent til drøyt 68 dollar fatet. Den viktige oljeprisen Brent Sport er den seneste uken ned 4,5 prosent. Det bidrar til å sende tungvektere som Aker BP-aksjen ned 5,5 prosent og Equinor-aksjen ned 2,5 prosent.

Forvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg sier til DN.no at det for så vidt ikke er så mye nytt å melde, men at det er bekymringer for en svakere vekst og utsiktene for makroøkonomien.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLART FALL: Dert gikk rett ned for Oslo Børs fra start.


Børsfallet her hjemme må også ses i lys av et bredt internasjonalt fall, et fall som har tiltatt utover dagen. Flere av Europas toneangivende børser er ned , så oljetunge Oslo Børs rammes noe hardere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.