Årsverste for Storebrand

Foto: Foto Knut Fjeldstad / SCANPIX

Storebrand falt stygt på børsen etter at Skandia Livsforsikring dumpet ut en stor post i selskapet.

18.03.04 16:46

Storebrand mister om lag 2,7 prosent av selskapets verdi etter nyheten om at svenske Skandia kvitter seg med sine 27,7 millioner Storebrand-aksjer.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt posten.

Aksjene ble solgt for 43,80 kroner per stykk, mens gårsdagens sluttkurs var 44,30 kroner.

Ifølge en analytiker er det to grunner til at salget straffer Idar Kreutzer (bildet) & Co.

- Det er en veldig stor transaksjon, nesten 10 prosent av selskapet, og dreier seg om en post som lenge har vært i hendene på en langsiktig eier. Det er usikkerhet om hvem som er kjøper, men vi heller til å tro at Skandia-posten har gått til flere mindre aktører. Da kan man anta at det er snakk om mer kortsiktige eiere, som vil selge seg ut etterhvert, og det vil bety flere Storebrand-aksjer i markedet. Det bidrar til å senke prisen, sier en analytiker til TV 2 Nettavisen.

- Den andre grunnen til Storebrand-fallet er, forutsatt at flere mindre aktører har kjøpt Skandia-posten, at sannsynligheten for at en stor industriell aktør vil by på Storebrand er mindre. Hadde Storebrand vært et hett oppkjøpsobjekt, kan man tenke seg at en oppkjøper ville benyttet muligheten nå, uttaler analytikeren.

Storebrand-fallet skyldes trolig også at det tyske finanskonsernet Allianz leverte et dårligere nettoresultat enn ventet. Dette hemmer også andre forsikringsselskaper i Europa. Allianz faller tre prosent.

Statoil og Hydro bidrar til å holde børsen oppe med et løft på henholdsvis 1,18 og 0,92 prosent. Fortsatt svært høy oljepris forklarer løftet for oljegigantene.

Torsdag endte hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,08 prosent til 195,08 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.