Gå til sidens hovedinnhold

Arvekaos etter Arne Næss

Det er duket for et uvanlig komplisert arveoppgjør etter Arne Næss jr. Svært få vet hvor mye penger han egentlig var god for.

Arne Næss jr. gjorde det svært godt etter at han startet for seg selv i 1968. Fra sin base i London bygde han opp et finans- og shippingimperium som ifølge TV 2 Nyhetene var verdt 100 millioner kroner allerede på 70-tallet.

Global Money Games
På 80-tallet tjente finansmannen blant annet gode penger på aksjesalg i dataeventyret Tandberg Data, like før selskapet gikk konkurs. Aller mest kjent er han kanskje for å ha vært med på floppen Global Money Games, hvor også tv-kjendisen Dag Børge Akerø var medeier.

På slutten av 90-tallet skal Arne Næss jr. ha trappet ned investeringsvirksomheten. Ifølge Kapital har han trolig ikke vært blant Norges 800 rikeste personer de siste årene. Det betyr at formuen hans sannsynligvis var på noen titalls millioner.

Testamentet avgjør
Arne Næss jr. hadde sju barn med tre kvinner , og det kan komplisere arveoppgjøret. Forskjellige arverettsregler i forskjellige land gjør bildet enda mindre oversiktlig.

Næss jr. var bosatt i London, og arverettseksperten Lars Erik Wahlberg sier til VG torsdag at det trolig er de britiske reglene som vil gjelde.

Ifølge norsk lov har de sju barna rett til å dele to tredeler av arven mellom seg. Det har de ikke rett til etter britisk lov, med mindre Arne Næss jr. selv har foreskrevet dette i sitt testamente.

Wahlberg sier han regner med at Arne Næss jr. har laget et detaljert testamente, og at det er dette som trolig blir avgjørende for arveoppgjøret. Offentligheten vil først få innsyn i eiendelene som Næss jr. etterlater seg etter at arveoppgjøret er ferdig.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn