Asger Jensby dømt til fengsel

Foto: Bård Engh (Glåmdalen)

For skattesvik og ulovlig lån.

20.12.10 21:32

Oslo (ANB): Investor Asger Jensby er dømt til 40 dagers fengsel i Danmark for skattesvik og ulovlig lån.

Danske Jensby, som i flere år har vært bosatt på Kongsvinger, må også betale bøter på over én million kroner, fastslo en domstol i den danske byen Lyngby fredag.

62 år gamle Jensby er funnet skyldig i forsettlig skatteunndragelse av totalt 335.000 danske kroner. Forretningsmannen er i tillegg funnet skyldig i overtredelse av aksjeloven i forbindelse med at han ble innvilget et ulovlig lån på over 14 millioner kroner fra selskapet han selv var direktør for, skriver borsen.dk.

For syk
Jensby er bosatt i Norge og var ikke tilstede ved domsavsigelsen fredag. Han var representert av advokat Martin Simonsen. Sistnevnte gjorde det raskt klart at siste ord i saken neppe er sagt.

- I og med at saken er fremmet i min klients fravær, kan den komme opp på nytt for byretten. Videre kan også straffutmålingen ankes til landsretten, sa han til storavisen Ekstrabladet.

Jensby skal foreløpig ikke ha tatt stilling til dommen.

Advokaten er imidlertid ikke imponert over bevisførselen rundt det påståtte skattesviket.

- Det er store hull i bevisførselen. Det er derfor betenkelig at det er avsagt fellende dom i dette forholdet, sier han.

Betalte tilbake
Simonsen uttrykker samtidig tilfredshet med at Jensby er frikjent på tiltalepunktet som gjelder manglende betaling av moms.

Forretningsmannen har for øvrig betalt tilbake pengene han skyldte skatteetaten, uten at retten vurderte dette som en formildende omstendighet.

Asger Jensby tapte store penger som følge av bedragerisaken rundt det skandalerammede selskapet IT Factory i 2008 - der han selv var styreformann. Administrerende direktør Stein Bagger ble dømt for å ha svindlet selskapet for over 800 millioner kroner.

Det førte blant annet til at Jensby måtte selge eiendommen sin på Kongsvinger - som var et av Norges største private bolighus. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.