*Nettavisen* Økonomi.

Asia falt på USA-skepsis

Foto: (Scanpix)

Asiatiske aksjer falt som en følge av skepsis over redningsplanen for amerikanske banker.

11.02.09 08:18

Men det var intet stup som på Wall Street. De fleste børsene var ned med rundt én prosent. Shanghai var ned bare 0,6 prosent. Derimot falt Hang Seng-indeksen i Hong Kong med over tre prosent. Stort sett var det finansaksjene som fikk juling.

Som i USA var det stor skepsis i Asia om den gigantiske redningsplanen var nok til å suge opp de mange råtne lånene, og få bankenes balanseregnskap på fote igjen. Slik at kredittmarkedet igjen kan begynne å fungere.

Den største skepsisen var rettet mot de manglende detaljene i planen som USAs finansminister Timothy Geithner la fram tirsdag kveld.

Strategen Garry Evans i HSBC i Hong Kong mener planen viser at de amerikanske myndighetene går rundt kjernen, og ikke tør å si det de fleste investorer allerede har konkludert med: Nemlig at USA blir nødt til å nasjonalisere bankene for en periode.

- Folk er ikke overbevist om at denne planen er det vi trenger nå. Amerikanske myndigheter fortsetter å rygge unna den beste løsningen. Og det er at regjeringen blir nødt til å overta finansielle institusjoner, sier han til Bloomberg News.

Imidlertid kan det allerede i dag komme en børsopptur. Futurekontraktene på Wall Street peker i været, noe som kan tyde på at de amerikanske markedene skal opp igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.