Gå til sidens hovedinnhold

Asia falt på USA-skepsis

Asiatiske aksjer falt som en følge av skepsis over redningsplanen for amerikanske banker.

Men det var intet stup som på Wall Street. De fleste børsene var ned med rundt én prosent. Shanghai var ned bare 0,6 prosent. Derimot falt Hang Seng-indeksen i Hong Kong med over tre prosent. Stort sett var det finansaksjene som fikk juling.

Som i USA var det stor skepsis i Asia om den gigantiske redningsplanen var nok til å suge opp de mange råtne lånene, og få bankenes balanseregnskap på fote igjen. Slik at kredittmarkedet igjen kan begynne å fungere.

Den største skepsisen var rettet mot de manglende detaljene i planen som USAs finansminister Timothy Geithner la fram tirsdag kveld.

Strategen Garry Evans i HSBC i Hong Kong mener planen viser at de amerikanske myndighetene går rundt kjernen, og ikke tør å si det de fleste investorer allerede har konkludert med: Nemlig at USA blir nødt til å nasjonalisere bankene for en periode.

- Folk er ikke overbevist om at denne planen er det vi trenger nå. Amerikanske myndigheter fortsetter å rygge unna den beste løsningen. Og det er at regjeringen blir nødt til å overta finansielle institusjoner, sier han til Bloomberg News.

Imidlertid kan det allerede i dag komme en børsopptur. Futurekontraktene på Wall Street peker i været, noe som kan tyde på at de amerikanske markedene skal opp igjen.

Kommentarer til denne saken