Åtte hytter til under 400.000 kroner

TIL SALGS: Denne hytta i Rognaldsvåg i Sogn og Fjordane med tilhørende naust ligger ute med prisantydning på 250.000 kroner.

TIL SALGS: Denne hytta i Rognaldsvåg i Sogn og Fjordane med tilhørende naust ligger ute med prisantydning på 250.000 kroner. Foto: Privat

Kjøp av hytte trenger ikke å være i millionklassen.

18.04.19 14:35

Påsken er en tid mange tilbringer på hytta, enten den er ved sjøen eller på fjellet. For noen hytter må man fort opp i millionklassen, men det finnes også hytter man kan kjøpe for under en halv million kroner.

Nettavisen har hentet ut et knippe hytter fra Finn.no med prisantydning på maks 400.000 kroner. Hyttene som er omtalt ligger spredt rundt omkring i landet, der noen er ved sjøen, noen på fjellet og noen i innlandet.

SUL: Denne hytta på Sul har 1,5 mål stor tomt, og har en prisantydning på 250.000 kroner. Foto: Privat

Denne hytta ligger på Sul cirka 30 minutter fra Verdal sentrum. Ifølge annonsen har hytta i de senere år blitt brukt som jakthytte, og ligger nær skiløyper og turområde. Det er ikke innlagt vann.

Prisantydningen er på 250.000 kroner.

Ifølge tall fra SSB er det 434.809 hytter og fritidsboliger i Norge. Det er en endring på 10,3 prosent hvis man ser på tall fra 2009. Aller flest er det i Ringsaker med 7.198 hytter og fritidsboliger, mens det i Hvaler er flest per kvadratkilometer.

BRANDVAL: Denne lille hytta ligger kort vei fra jaktmarker i Brandval med en prisantydning på 250.000 kroner. Foto: DNB Eiendom

Denne hytta i Brandval ligger på grensa mellom Grue og Kongsvinger i Hedmark fylke. Ifølge annonsen ligger den landlig til med enkel standard. Her er det ikke lagt inn vann, avløp eller strøm. Også denne hytta er fin om man er glad i å jakte.

Prisantydning: 250.000 kroner.

Flest enkeltstående bygg

Tall fra SSB viser at 51 prosent av alle fritidsboliger og hytter er enkeltstående bygg, og 24 prosent av nye hytter og fritidsboliger er også enkeltstående.

BREISJØÅSEN: Denne hytta Finnskogen har en prisantydning på 300.000 kr. Foto: Privat

I Finnskogen i Hedmark fylke ligger denne laftede hytta. I annonsen står det at det er mye fugleliv rundt hytta, og at det er kort vei til Fallsjøen og Breisjøen. Her er det vedovn og gassfyring.

Prisantydning: 300.000 kroner.

Et fritidsbyggområde er et område med minst fem fritidsbygg, uten at det er mer enn 500 meter mellom husene. Det er en stor overvekt av fritidsboliger i områder med 5-24 bygg, om man kun ser på fritidsbyggområde. Ifølge SSB er det i overkant 100.000 fritidsboliger i denne kategorien.

KLÆBU: Denne fritidsboligen ligger skjermet til på Klæbu med en prisantydning på 390.000 kroner. Foto: Eiendomsmegler 1

I Klæbu kommune i Trøndelag er denne hytta ute til salgs. Hytta ligger like ved Selbusjøen, og har vedovn. Også denne hytta ligger usjenert til, og ligger ifølge annonsen i underkant av 30 minutter fra Trondheim.

Prisantydning er 390.000 kroner.

Dyrest i Vestfold

Kjøp av fritidsbolig og hytte er sjeldent en billig affære. Aller dyrest er det i Vestfold, der man ifølge SSB må ut med i overkant av tre millioner kroner i gjennomsnitt. Billigste fylket er i Finnmark, der gjennomsnittsprisen er i underkant av 800.000 kroner. Den dyreste kommunen er derimot ikke overraskende Oslo, der salgsprisen i gjennomsnitt er åtte millioner kroner.

ØRJE: På Ørje ligger denne hytta ute til salgs med en prisantydning på 295.000 kroner. Foto: Aktiv

I Marker kommune i Østfold ligger denne hytta ute til salgs. Ifølge annonsen ble hytta oppført i 1963, og har en enkel standard. Her er det innlagt strøm, men ikke vann og kloakk. Det skal være mulig å kunne fiske, båttur og kanoturer i Rødenessjøen.

Prisantydning: 295.000 kroner.

Tall fra SSB i 2017 viser at det er svenskene som er de største utenlandske hytteeierne i Norge. De eier hver fjerde utenlandske eide hytte i Norge. Men om man ser på tallet eide hytter i sin helhet, så troner vi nordmenn selv statistikken. Hele 97,5 prosent av hyttene er eid av nordmenn.

UTSKARPEN: Med utsikt mot Brattland ligger denne hytta ute til salgs med en prisantydning på 350.000 kroner. Foto: Rede Eiendomsmegling

Denne hytta ligger i Rana kommune i Nordland fylke, og har utsikt mot Brattland. Hytta blir i annonsen beskrevet som en tradisjonell enkel hytte med hemsrom og stor terrasse.

Prisantydning 350.000 kroner.

Dyrest ved sjøen

Det er stor forskjell mellom prisen på hytter som blir solgt på fjellet og ved sjøen, det viser tall fra SSB. I de ti dyreste sjøhyttekommunene ble det solgt 1.650 hytter til en gjennomsnittspris på fire millioner kroner i perioden 2015-2018. I samme periode ble det solgt 5.800 hytter til en gjennomsnittspris på 2,8 millioner kroner i fjellhyttekommunene.

250 METER FRA SJØEN: Denne hytta på Ulvøya utenfor Hitra ligger 250 meter unna sjøen, med en prisantydning på 400.000 kroner.  Foto: Eiendomsmegler 1

På Ulvøya like utenfor Hitra i Trøndelag ligger denne hytta til salgs. Ifølge annonsen er det ikke innlagt strøm, men det er solcellepanel. Hytta ligger 250 meter fra sjøen, og 300 meter fra en turiststi.

Prisantydning: 400.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.