Verden vender mot elbilen og nå henger Audi seg på.

Senest i mars 2021 sa administrerende direktør i selskapet, Markus Duesmann, at de har droppet alle planer om å utvikle nye dieselmotorer eller gassmotorer, ifølge Driving.ca.

Nå bekrefter selskapet ryktene, ifølge Finansavisen, og kommer med konkrete mål for omstillingen.

På en klimakonferanse i Berlin la Duesmann fram en omfattende plan for selskapets reise mot nullutslipp.

Fra og med 2026 vil selskapet kun lansere nye modeller som er 100 prosent elektriske. Bilprodusenten skal fase ut produksjonen av forbrenningsmotoren fram til 2033. Målet er å nå nullutslipp innen 2050. Dette kommer fram i en pressemelding.

- Jeg tror ikke man lykkes med forbud. Jeg tror på suksessen gjennom teknologi og innovasjon, sier direktøren.

Les også: Dette er nå Norges desidert mest solgte bil - bensin og diesel er nå nesten helt dødt

Selv om bilgiganten hevder å satse fullt og helt på el-mobilitet, har de tenkt til å gjøre et lite unntak for en av de største økonomiene i verden.

- Det nøyaktige tidspunktet for avviklingen vil bli avgjort av kundene og lovgivning. Selskapet forventer å se etterspørsel i Kina etter 2033, noe som er årsaken til at det fortsatt kan være en forsyning av biler med forbrenningsmotor der som vil bli produsert lokalt, sier Duesmann.

Les også: Jeff Bezos reiser til verdensrommet i sommer

Videre skriver Audi at de allerede nå lanserer flere elektriske biler enn biler med forbrenningsmotor. Innen 2025 sikter bilprodusenten på å ha mer enn 25 elbilmodeller i porteføljen.

- Med dette veikartet skaper vi klarheten som er nødvendig for å gjennomføre en avgjørende og mektig omstilling til den elektriske perioden. Vi signaliserer at Audi er klare, sier Duesmann.

Les også: Volkswagen blander seg inn i valgkampen: – De rødgrønne kan bli en bremsekloss