Onsdag ble det kjent at partileder Audun Lysbakken har solgt den lekre boligen på Holmlia til 7,7 millioner kroner. Det er 300.000 kroner over prisantydningen.

– Det har gått veldig bra. Alle er fornøyde. Det viser at markedet er fortsatt godt for de unike objektene som skiller seg ut, sier partner og eiendomsmegler Christoffer S. Akerjordet i Proaktiv Eiendomsmegling til Nettavisen.

Les mer: Boligprisene på vei nedover: – Nå er det kjøpers marked

Unik eiendom

Boligen er et rekkehus med 127 kvadratmeter og fire soverom. Ifølge megleren var det stor interesse umiddelbart for Lysbakkens bolig.

– Det som er unikt er at den er større enn de fleste andre, og ligger på den beste rekka av rekkehusene. Det er veldig mange som ønsker seg et ekstra soverom når barn nummer tre kommer. Det er en fantastisk panoramautsikt og solnedganger som er helt supre. Du kan stå å lage mat mens du følger med barna på lekeplassen, sier Akerjordet til Nettavisen.

Les mer: – Rentene opp, boligpriser ned, men ingen krise

Det er stor spenning om boligmarkedet den kommende tiden. Torsdag kommer tallene fra Eiendom Norge som vil gi en ny indikator på hvilken vei det vil gå med prisene den kommende tiden. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror boligprisene skal ned 10 prosent, og kanskje mye mer, i tiden som kommer.

Se spådommene fra noen av Norges fremste eksperter:

Lysbakkens eiendomsmegler bekrefter at markedet har endret seg mye den siste tiden. Men boligen hadde over 30 personer på visning, og gikk unna raskt.

– Det er et ganske tøft marked. Det er mange objekter ute, og færre kjøpere. En del banker holder igjen på utlånet, og mange vil selge. Likevel ser vi at vi selger gode boliger til gode priser, om de har noe unikt. Den var ikke priset lavt heller, sier Akerjordet.

Les også: – Går mot gigantisk seier for Donald Trump

2,8 mill. i boligprofitt for Lysbakken

Lysbakken kjøpte boligen i 2015 for 4,9 millioner kroner. Siden har prisveksten vært formidabel, og med et salg på hele 7,7 millioner kroner kan han innkassere en pen gevinst for boligen med fire soverom. Siden kjøpet har Lysbakken tjent 400.000 kroner i året bare på å bo på samme adresse.

Borettslaget i Hallagerbakken blir omtalt som et drømmested for barnefamilier, med et tett nettverk for både voksne og barn. Med mye plass til lek, og enkelt å holde oversikt over barna.

Les mer: NRK mangler 300 millioner og varsler kutt: – Får ikke til dette uten at vi blir færre

På sin personlige Facebook-profil fortalte Lysbakken at det var med tungt hjerte de skulle selge boligen. Men etter de har blitt seks i familien, trenger de mer plass.

Audun Lysbakken var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar om salget av boligen.