– Skal et barn reise aleine fra Bodø via Trondheim til Sandefjord (Torp), og flyet blir stående i Trondheim med tekniske utfordringer som de ikke får reparert, vil selskapet stå igjen med et barn i en lengre periode, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i i Widerøe til statskanalen.

Derfor har flyselskapet sett seg nødt til å avbryte flyreiser for barn som reiser alene på flyvninger med en mellomlanding.

– Det betyr at barn som skal reise med fly som skal mellomlande, ikke får bli med på flyvningen. De aktuelle flyavgangene går ellers som normalt, opplyser Solli.

Selskapet har tatt kontakt med foreldrene.

Årsaken til kanselleringene av enkeltbilletter for barn som reiser alene, er den pågående flyteknikerstreiken hos medlemmene i Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO). Kanselleringen gjelder barn som reiser alene via en mellomlanding. Barn som reiser alene direkte fra A til B, vil ikke få billetten sin kansellert med mindre hele flygingen blir innstilt.

Minst 16 kanselleringer

Torsdag morgen ble det meldt om 16 kanselleringer som følge av flyteknikerstreiken i dag. Tolv av avgangene er hos Norwegian, fire hos Widerøe.

Widerøe opplyser at dette dreier seg om et fly som skulle gått fra Torp til Aberdeen via Stavanger, og tilbake samme vei.

Norwegian har så langt kun de tolv kansellerte avgangene som ble meldt onsdag, Dette gjelder følgende ruter tur/retur:

  • Oslo-London
  • Oslo-København
  • Oslo-Mallorca
  • Oslo-Krakow
  • Oslo-Stockholm
  • Oslo-London

SAS har opplyst at de foreløpig ikke har noen kanselleringer.

Ser du eller opplever du noen problemer på flyplasser i Norge eller i utlandet? Tips gjerne Nettavisen på [email protected] med bilder og/eller video.

Møtes i ettermiddag

Torsdag er det planlagt nytt møte mellom partene hos Riksmekleren. NFO bekrefter overfor TV2 at partene møtes hos Riksmekleren klokken 15.

– Vi ser fram til reelle forhandlinger, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Målet med forhandlingene er en løsning på konflikten.

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har tatt ut 106 flyteknikere i streik, noe som allerede har ført til flere titalls kanselleringer av flygninger. NHO Luftfart har varslet lockout fra søndag dersom ikke det blir enighet i forhandlingene, noe som da vil føre til at 421 flyteknikere blir tvunget til å stanse arbeidet.