Avgiftsjuks for over 350 millioner

Tollvesenet avdekket avgiftsjuks for over 350 millioner kroner gjennom fjoråret. Stadig flere anmeldes.

30 alvorlige overtredelser ble registrert av Tollvesenet gjennom 2003, og dobbelt så mange firmaer som året før ble anmeldt, skriver Aftenposten.

Samlet gikk Tollvesenet til politianmeldelse av 15 bedrifter. Året før var antallet syv. Flere av selskapene vil bli ilagt en tilleggsavgift som tilsvarer 25 - 50 prosent av beløpet som er unndratt.

- Fem av sakene i 2003 utgjør etter Tollvesenets mening mer enn ti millioner kroner i unndragelser, opplyser toll- og avgiftsdirektør Marit Wiig til avisen.

Tollvesenets revisorer har gjennom bokettersyn avslørt et oljefirma som Tollvesenet mener skylder staten 65 millioner kroner. Et klesfirma på Østlandet har mottatt en regning på 27 millioner kroner, mens det ved kontroll hos en toll-lagerholder i samme region ble avdekket manglende innbetaling av 33 millioner kroner.

Et kraftselskap på Vestlandet vil få krav om å innbetale 15 millioner kroner, mens en klesimportør skylder statskassen nesten det samme, ifølge Tollvesenet.

Ytterligere 25 saker defineres som grovt uaktsomme eller at det handler om forsettlig forsøk på avgiftsunndragelse. Tollmyndighetene sender nå ut regninger på 354 millioner kroner til bedrifter som ikke har gjort opp for seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag