*Nettavisen* Økonomi.

Avgjørelse for BA-HR og Eriksen

Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet offentliggjør fredag om advokat Øyvind Eriksen og advokatfirmaet BA-HR sommeren 2002 brøt god advokatskikk da de kamuflerte en faktura på 1,5 millioner kroner fra Tore Tønne.

12.09.03 07:55

Tilsynsrådet behandlet spørsmålet om de skal reagere overfor både BA-HR-advokat Øyvind Eriksen og BA-HR som advokatfirma på sitt styremøte torsdag ettermiddag, skriver Aftenposten.

Eriksen godtok tidligere i år et forelegg på 50.000 kroner fra Økokrim for faktura-kamufleringen, og brudd på regnskapsloven. Dermed er det grunn til å tro at også Tilsynsrådet har bestemt seg for å reagere.

Rådet har tre reaksjonsformer å velge blant. Det mest alvorlige er å innstille overfor Advokatbevillingsnemnden at advokatbevillingen blir tilbakekalt. Men det er mer sannsynlig er det at Eriksen får en advarsel eller irettesettelse, den mildeste formen for kritikk.

Styreformann Rolf Johan Ringdal i BA-HR ønsket i går ikke å spå utfallet i Tilsynsrådets styre, men sier til Aftenposten at de avventer behandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.