Gå til sidens hovedinnhold

Avis bøtelagt etter narko-oppslag

Sjefredaktør Arve Løberg i Trønder-Avisa må betale en bot på 7000 kroner etter at avisen trykket opplysninger som var unntatt offentlighet fra et fengslingsmøte i en narkotika-sak.

- Jeg aksepterer boten. Dersom opplysninger avisen har satt på trykk har skadet etterforskningen i narkotikasaken, beklager jeg det, sier Løberg til Adresseavisen.

Det blir nå en diskusjon mellom redaktøren og styret om hvem som skal betale boten. Et mulig utfall er at redaktøren selv må punge ut.

Avisen ble bøtelagt etter et oppslag i en narkotika-sak i fjor.

Fire menn fra stjørdalsområdet ble siktet for innførsel av fire kilo hasj og ett kilo amfetamin fra Sverige. Etter pågripelsen ble det holdt et lukket fengslingsmøte der alle parter i saken ble pålagt taushet av hensyn til etterforskningen. Ved en feil ble rettsdokumenter fra fengslingsmøtet sendt til Trønder-Avisa, og det ble trykket utdrag fra dokumentene.

Avisen og journalistene ble derfor anmeldt av sorenskriver Odd A. Bartnes for brudd på referatforbudet. Nord-Trøndelag politidistrikt mener at avisoppslaget gjorde det umulig å følge videre spor i saken.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!