*Nettavisen* Økonomi.

Avis: John Arne Riise i «offside» igjen

SVÆRT SENT UTE: Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise sliter med å levere regnskaper i tide. Denne gangen er han over seks måneder for sent ute. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tidligere fotball-proff John Arne Riise er på etterskudd med regnskapet.

11.03.19 10:46

Fredag 8. mars kom det en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene med varsel om tvangsoppløsning av Riises selskap Alle Skal Med, skriver Finansavisen (krever abonnement) mandag. Årsaken er at regnskapet for 2017, som skulle vært levert for over seks måneder siden, ennå ikke er levert.

Ifølge Finansavisen har Riise levert regnskap for sent også i 2016 og årene bakover.

Les også: John Arne Riise fikk 500.000 under prisantydning for boligsalget

På spørsmål fra næringslivsavisen om ikke dette er litt pinlig, svarer Riises manager, Erland Bakke i firmaet Motormouth:

- Ja, altså, ja, det er helt utrolig at vi havner i tolvte time med så liten omsetning om og om igjen.

Les også: Riise må punge ut med 166.000 kroner i saksomkostninger i økonomisak

Ifølge Finansavisen har det også dukket opp et annet problem. For ligningsårene 2015 og 2016 har Riises selskap gitt private lån til aksjonær på mellom 700.000 og 900.000 kroner. Lån som skal være i strid med aksjeloven grunnet at selskapet har for liten egenkapital.

- Dette er privat lån til Riise som burde være omklassifisert som lønn til John Arne, svarer Bakke. Han unnskylder Riise med at han først og fremst er fotballspiller og uten spisskompetanse på regnskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag