Gå til sidens hovedinnhold

Avslørte skattejuks for 500 millioner

Oslo fylkesskattekontors hemmelige offensiv avslørte skjulte utenlandsformuer og gevinster for 500 millioner kroner.

25 personer i det såkalte ”Finansprosjektet” har i 2004 gått investorer og selskaper i Oslo i sømmene. I Oslo har det blitt gjennomført langt flere bokettersyn som følge av prosjektet.

- Vi har sett at vi må ut og kontrollere, og ikke sitte her på huset og skrive brev. Vi bruker mer tid på å se sammenhenger og å se på et helt nettverk. Før så vi mer på ett og ett selskap, sier sier prosjektleder Birger Aanensen (32) til Dagens Næringsliv.

Resultatet har blitt en rekke saker der gruppen til sammen har oppdaget 500 millioner ekstrakroner. Det gir en ekstra skatteinngang på minst 150 millioner kroner.

Blant de største avsløringene, var en investor som opererte i Norge men la aksjegevinsten i utenlandsk selskap.

- Jeg mener det var snakk om en gevinst på 30 millioner kroner, sier prosjektleder Birger Aanensen (32) til Dagens Næringsliv.

Prosjektet har også avdekket personer som har meldt flytting ut av landet, men som fremdeles opererer her; flytting av aksjer for å oppnå tapsfradrag; juks med bruk av derivater; og salg av aksjer i eget selskap mot vederlag i kontanter og aksjer, men der aksjene ikke er oppgitt.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken