Gå til sidens hovedinnhold

Avventende i Asia

Investorene i Asia var avventende i forkant av denne ukens renteavgjørelse i USA.

De asiatiske aksjemarkedene steg mandag morgen. Det var stålprodusentene som ledet an i oppgangen. Markedet venter at de kan komme flere oppkjøp i kjølvannet av Mittal Steels oppkjøp av Arcelor. Mittal har over en lengre periode kjempet for å få tilslaget på sitt bud på Arcelor, og virker å være nærmere nå etter at Arcelors styre støtter det siste budet på rundt 33,65 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Hvis Mittals oppkjøp går igjennom alle hindrene, dannes en ny stålkjempe som vil få følger for de som vil konkurrere innen stålmarkedet. Dette gjør at markedet spekulerer i at flere av de andre stålprodusentene blir nødt til å ty til oppkjøp for å kunne hamle opp med den nye stålkjempen.

Ellers var investorene avventende til den amerikanske sentralbankens renteavgjørelse som kommer senere denne uken. Torsdag blir utfallet fra onsdagens rentemøte sluppet og markedet har allerede bakt inn en renteoppgang i sin vurdering. Spenningen knyttes til hva Ben Bernanke & Co kommer å begrunne sin avgjørelse med.

Indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific som dekker 1.000 aksjer fordelt på 14 markeder var mandag morgen opp 0,1 prosent til 121,40 poeng.

Den japanske Nikkei 225-indeksen tok seg opp mot slutten av dagen og endte opp 0,19 prosent til 15.152,40 poeng. Den bredere Topix-indeksen var mandag morgen var opp 0,2 prosent.

De andre børsene steg stort sett. Best utvikling hadde aksjene notert på Taiwans Taiex-indeks som steg hele 1,1 prosent.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken