Det var Financial Times som onsdag fortalte at telekomgiganten AT&T ønsket å ta grep for å redusere selskapets gjeld som skal være på hele 170 milliarder dollar. Løsningen skulle være å selge HBO Europa, og avisen oppga Sky-eier Comcast som mulig kjøper.

Financial Times viste til nåværende og tidligere toppsjefer som kilder for saken. AT&T ble HBO-eiere da de i fjor kjøpte medieimperiet Time Warner for 80 milliarder dollar.

Saken ble raskt plukket opp av flere medier. Blant annet Nettavisen.

Etter publisering er Nettavisen kontaktet av HBO Nordic, som avviser salgsryktene. PR-sjef Celine Ryel viser til en uttalelse fra Time Warners administrerende direktør John Stankey:

- Vi kommenterer normalt ikke spekulasjoner, men når en nyhetsformidler har fått vite at deres reportasje er feil og likevel velger å publisere den, føler vi oss tvunget til å sette skapet på plass. Det er overhodet ingen sannhet i Financial Times sin sak om at AT&T vurderer eller har vurdert å selge HBO Europa. Den er grunnløs og unøyaktig. HBO Europa er en verdifull organisasjon for oss og et viktig redskap for fortsatt vekst i Europa.

HBO Europa har i dag rundt 200 ansatte og har de siste årene etablert seg som en reell utfordrer til Netflix. Selskapet har i dag 10 millioner kunder på kontinentet, og er nok mest kjent for å være selskapet som har produsert og viser serien Game of Thrones.

Salget av HBO Europa skal i følge Financial Times være jobbet med siden november, og kilder både i HBO og AT&T oppgir Comcast som mulig kjøper. Comcast eier i dag Sky, som har senderettigheter til det meste av HBO sine produksjoner i Storbritannia.