Tirsdag ble det kjent at Aylar Lie hadde oppnådd en heftig gevinst på salget av en leilighet på Tjuvholmen.

Ifølge Finansavisen fikk Lie i oktober tinglyst et kjøpt av en leilighet i Lille Stranden 7 på Tjuvholmen med en prislapp på 34 millioner. Leiligheten kjøpte hun for fem måneder siden. Nå er leiligheten solgt for 40 millioner, og onsdag kveld kommer E24 med nye detaljer rundt hvordan Lie finansierte leilighetskjøpet tidligere i år.

Les også: Aylar Lie har solgt ungkarsredet på Frogner - får kjempegevinst

Ga finansiering gjennom banken og privat

Dagens Næringsliv kunne i oktober fortelle at blant annet selskapet Mybank hadde pant i boligen på henholdsvis 23 millioner kroner. Et annet selskap, Daimyo, hadde også en panteandel på 15 millioner. Sistnevnte kontrolleres av Espen Aubert og hans far, skriver avisen.

I Mybank derimot eier Aubert og faren bare 12,45 prosent, men Espen Aubert er styreleder.

Da Lie skulle kjøpe leiligheten på Tjuvholmen, trengte hun finansiering. Der fikk hun drahjelp av Mybank, som egentlig tilbyr omstartslån til personer med økonomiske problemer.

For å sikre seg leiligheten, fikk hun også privat finansiering av Espen Aubert, på toppen av finansieringen på 34 millioner – som Mybank gikk god for.

Men at Aubert hadde gitt Lie privat finansiering, var ikke ledelsen i Mybank kjent med, skriver E24.

– Spesiell sak

– Dette er en spesiell sak, sier administrerende direktør i Mybank, Håkon Reistad Fure til økonominettstedet, og bekrefter forholdene.

Eubert sier til E24 at den private finansieringen han bistod Lie med, ikke var gjort kjent for hele styret i banken.

– Ett annet styremedlem var kjent med det private lånet, både pant og utbetaling. Sett i etterpåklokskapens lys, så burde hele styret fått informasjonen før pantet ble etablert, skriver Aubert til E24 i en e-post.

Han bekrefter også at han kjenner Lie privat, i og med at hun er en venninne av hans kone.

Les også: Aylar Lie gikk på nederlag i rettssak mot Petter Northug

Lie vil ikke kommentere salget

Lie har ikke ønsket å kommentere salget overfor Finansavisen. Leiligheten har et bruttoareal på 197 kvadratmeter, og et boareal på 190 kvadrat, som gir en kvadratmeterpris på 210.000.

Megler Odd Kalsnes bekrefter overfor Finansavisen at han bistår Lie med prosessen, men vil ikke si hvem kjøperen er. Kalsnes beskriver Tjuvholmen som det enkleste stedet i hele Norge å selge leiligheter for tiden.

Aylar Lie har de senere årene profilert seg som pokerspiller, etter sin glamourmodell-karriere. Gevinsten fra dette salget blir skattbar inntekt for 2021.