Gå til sidens hovedinnhold

Både Flatland og Økokrim anker

Både Økokrim og Hallvard Flatland anker hvitvaskingsdommen mot tv-kjendisen inn for lagmannsretten. Det opplyser Flatlands forsvarer Erling O. Lyngtveit.

Advokaten sier han og Flatland rent saklig ikke nærer bekymring for en anke.

- Men det er klart Flatland fortsatt synes det er belastende å bli utsatt for slik meningsløs forfølgelse, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Prestisje
Lyngtveit mener det for Økokrim har gått prestisje i saken.

- Vi har jo helt siden det ble tatt ut tiltale i hevdet at det både bevismessig og rettslig overhodet finnes grunnlag for tiltalen. Økokrim vendte det døve øret til, og har åpenbart lagt mye prestisje i saken. Byretten ga samme svar som vi hadde gjort på forhånd, men det ser likevel ikke ut til at Økokrim klarer å ta dette inn over seg, sier han.

Flatland anker også
Flatland har selv anket den subsidiære dommen for falsk politiforklaring på grunn av feil lovanvendelse.

- Vi mener det har glippet for tingretten når det gjelder rettens forståelse av paragraf 167. Oppfatningen på vår side er at Flatland skulle vært frifunnet i sin helhet, sier advokaten.

30 dagers fengsel
Flatland ble i Oslo tingrett frifunnet for anklagene om hvitvasking, men samtidig dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for falsk forklaring, melder NTB. Ankefristen gikk ut fredag klokken 16.

Økokrim ville tidligere på dagen ikke si noe om hvilken avgjørelse de hadde kommet til, ettersom de ikke fikk tak i hovedpersonen selv.

- Vi informerer ikke om våre avgjørelser før Flatland selv har fått vite hva vår avgjørelse blir. Nå forsøker vi å få tak i Flatland for å informere ham, sa Geir Kavli i Økokrim til TV 2 Nettavisen kort etter klokken 16 fredag.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene