Gå til sidens hovedinnhold

Bane Nor skal spare 500 millioner kroner - vil nedbemanne

3000 personer blir rammet av endringene.

- Vi skal spare 500 millioner kroner og det vil også få bemanningsmessig konsekvenser. Samtidig har vi mye innleie, så prioriteringene vil være deretter. Men vi skal kutte på veldig annet enn arbeidskraft, sier Gorm Frimannslund, sjef i Bane Nor, til Nettavisen.

Selskapet annonserer nå at de skal spare en halv milliard kroner gjennom blant annet å kutte kraftig ned på administrativ kontordrift.

Punktlighet

Frimannslund vil ikke si hvor mange som mister jobben, men at det blir kutt jevnt over i hele organisasjonen «med overvekt i stabene».

Les også: Bane Nor bruker 120 millioner kroner på å sikre planoverganger

- Vi skal spare på kontoret for å bruke mer penger i sporet. Kundene vil merke det i form at at bedre punktlighet og regularitet på togene. Det vi gjør er ikke alt som skal til for at det bli perfekt, og det fortsatt nødvendig med drift og vedlikehold, ikke bare investeringer fremover, sier han.

Hele 3000 av 3500 ansatte i Bane Nor påvirkes av endringene, selv om kun et lite mindretall av disse vil miste jobben.

Les også: Pendlere ville unngå dyr parkering - da innførte kommunen p-forbud

- Dette påvirkes så godt som alle på en eller annen måte, men i hovedsak ved at de kommer inn i en ny divisjon, får en ny ledelse eller liknende, sier Frimannslund.

Legger ned i Drammen

Blant tiltakene som Bane Nor gjør er å legge ned togledersentralen i Drammen. Fra før har sentralene i Narvik, Kristiansand, Stavanger og Hamar blitt lagt ned, slik at det er kun tre, Oslo, Bergen og Trondheim, som gjenstå.

- Vi kommer til å legge ned i Drammen, men det er mindre dramatisk, siden mange kan flytte til Oslo. Samtidig er endringen såpass betydelig at vi skal flytte inn i nye lokaler i Oslo, sier han.

Les også: Togpendler Bjørn Erik fikk tidoblet parkeringsavgiften over natten

Han sier at kuttet i Drammen skjer uten oppsigelser.

- Det er ikke verre at vi at klarer å håndtere det med naturlig avgang. Det er ikke alltid like greit å begynne å jobbe i en ny by, så noen som har valgt å avslutte arbeidsforholdet, men det har løst seg bra under forholdene.

Kommentarer til denne saken