Gå til sidens hovedinnhold

Bank slutter å gi forbrukslån

BN Bank avviser mer enn 99 av 100 søknader. Nå stenger de igjen pengekrana for forbrukslån.

Det var høsten 2016 at Sparebank 1-eide BN Bank gikk inn i lånemarkedet med å gi forbrukslån uten sikkerhet. Drøye 2,5 år senere tar banken det drastiske valget med å slutte å tilby nye forbrukslån.

- Vi er blitt sjokkerte over historiene og erfaringer med folk som sliter med forbruksgjeld, sier Endre Jo Reite, leder for personmarked i BN Bank, til Dagens Næringsliv.

Les også

Burde aldri fått lån - student sitter med 900.000 i gjeld uten fast inntekt

Banken tok avgjørelsen denne uken, og forteller til DN at innen tirsdag neste uke vil den aller siste søknaden om forbrukslån bli behandlet. For øyeblikket jobbes det med å fjerne markedsføringen på nett.

Reite forteller til DN at han er forbauset over at så mange av kundene ikke har en ryddig økonomi, og at markedet for forbrukslån har delvis falt ut av kontroll.

Les også

Kraftig vekst i forbrukslånene

- I cirka én av tre søknader hvor vi egentlig skulle ha ønsket å tilby lån, må vi gi avslag fordi kundene ikke har oppgitt riktig informasjon om gjelden. Det er gjeld som kommer til syne når vi sjekker selvangivelsen, sier Reite til avisen.

Les også

Norges dyreste lån har 1600 prosent rente

Banken vil imidlertid fortsette å gi kundene sine muligheten til å refinansiere gamle og dyre forbrukslån, såfremt man har en ryddig nok økonomi til å betjene de månedlige avdragene.

Kommentarer til denne saken