DNB-aksjen steg med 1,2 prosent etter at oppkjøpsplanene ble kjent torsdag formiddag. DNB har gitt aksjonærene i utfordreren Sbanken bud på samlet 11,1 milliarder kroner. Budet ligger betydelig over sluttkursen onsdag og har fått Sbanken-styrets anbefaling.

Nyheten ble ikke bare tatt godt imot hos DNB-investorer – Sbanken-aksjen, som ikke er på Oslo Børs' hovedindeks – steg over 30 prosent. Handelen med Sbanken-aksjen ble først automatisk stanset etter oppkjøpsnyheten, men da børsen hadde stengt handelen torsdag, lå aksjekursen på 104,2 kroner, omtrent på nivå med på budet til DNB.

Les mer: Kundene raser mot DNB-planer: Varsler massiv kundeflukt

Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og Finansdepartementet, og det er ventet å være avklart i tredje kvartal 2021.

Equinor var det mest omsatte selskapet på hovedindeksen, og aksjen steg 1,5 prosent. På listen over de mest omsatte aksjene finner vi også Yara (+1,9), DNB og Norsk Hydro (+1,9).

Prisen på et fat nordsjøolje lå torsdag morgen på 66,6 dollar, opp 0,6 prosent fra forrige sluttkurs.

Les også: Sbanken-kunder stikker til konkurrent etter DNB-sjokk: – Her renner det inn

Bildet er tilsvarende positivt også ellers i Europa. DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris lå an til å stige henholdsvis 0,4 og 0,5 prosent. FTSE 100 i London lå an til å avslutte handelsdagen rundt 0,7 prosent over der den startet.

(©NTB)