Banken klipte kredittkortet

Navnekrøll endte med avklipt MasterCard, og en pengelens turist.

17.01.06 12:30

Det var for snaue to uker siden Tom Tharaldsen gikk til minibanken på Playa del Ingles for å ta ut penger. Han skulle kjøpe gaver til barna og handle på taxfree-butikken på tilbaketuren, men så gikk det galt.

Slukte kortet
Minibanken slukte Tharaldsens MasterCard, og dagen etter gikk han til den lokale banken for å hente ut kortet.

- Jeg dro tidlig i drosje til banken for å få tilbake kortet. Jeg hadde tre kvartet på meg til bussen til flyplassen gikk, forteller Tharaldsen til Varden.

I banken fikk Tharaldsen god service, og bankfunksjonæren ringte DNB Nor Assistanse for å få bekreftet uttaket. Og det var da Tharaldsen fikk sjokkmeldingen.

- DNB Nor Assistanse nektet å overføre penger fordi jeg bruker navnet Tom Tharaldsen i passet, mens det på MasterCardet stod Tom Furu Tharaldsen.

Mellomnavnet stod ikke i passet
Grunnen til at Tharaldsen hadde tatt med mellomnavnet sitt på det ene kortet, var fordi «Furu» er slektsnavnet og fordi han har brukt Furu-navnet siden faren døde.

Det var ikke godt nok for DNB Nors representant som over telefonen forlangte at den spanske bankfunksjonæren skulle klippe Tharaldsens kort i fire deler.

Tharaldsen ville på sin side prate med DNB Nors representant, og spurte om det virkelig var meningen at han ikke skulle få ut noen penger til hjemreise og hotell.

- Det er ikke mitt problem, svarte damen i DNB Nor.

Men bankfunksjonæren må ha gremmet seg over behandlingen Tharaldsen fikk av banken sin, for han tok sjansen og gav nordmannen penger uten gyldig kort.

- Jeg fikk hivd meg inn i en drosje og var på flyplassen en halv time før avreise, sier Tharaldsen.

DNB NOR beklager

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: DNB Nor ASA

Etter hendelsen hadde Tharaldsen et møte med den lokale bankledelsen på Notodden. Han roser dem for behandlingen han fikk der, og den lokale banksjefen beklager også episoden.

Informasjonssjef Eivind Grønstad i DNB Nor sier at dette er en uheldig episode som heldigvis inntreffer sjelden, og har ingen god forklaring på hva som skjedde i Spania.

- Er det tvil om identitet, så skal kortet klippet. Men det var det jo ikke i dette tilfellet. Jeg så på dokumentasjonen som Tharaldsen sendte i etterkant, og bildet i passet og på kortet var jo veldig likt. Så det er godt mulig det må ha skjedd en misforståelse i dette tilfellet, sier Grønstad.

Han understreker imidlertid at han aldri har hørt om folk som har hatt liknende problemer.

- Men det er nok lurt å bruke samme navn både i pass og på annen identifikasjon, sier Grønstad.

Tharaldsen har sendt et brev til DNB Nor, og forventer nå en tilbakemelding fra dem i løpet av nærmeste framtid.

LES FLERE FORBRUKERSAKER PÅ WWW.TV2HJELPERDEG.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.