Gå til sidens hovedinnhold

Bankene setter ny fastrente-rekord

Rentekuttet sist uke gir svært positive utslag for deg som vil binde boliglånsrenten. Nå er fastrentene rekordlave. Sjekk de billigste bankene.

På forhånd trodde ekspertene at rentekuttet på 0,25 prosentpoeng fra Norges Bank i forrige uke ikke ville de store utslagene på bankenes fastrenter. Men det viste seg at deres antagelser var feil.

Fastrentetilbudene over tre, fem og ti år ligger nemlig denne uken på et rekordlavt nivå. Du kan blant annet få boliglån med fastrente på 3,95 prosent over tre år, mot 4,75 prosent like før jul.

- Bør binde nå
- Hvis du først skal binde renten, bør du gjøre det nå, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Det laveste tilbudet kommer fra Eiendomskreditt. BNbank ligger på en god annenplass, med et fastrentetilbud over tre år for 4,20 prosent. I forrige uke, før sist rentemøte, lå BNbanks rentetilbud på 4,30 prosent.

Ned 0,5 prosentpoeng
Femårsrenten har også beveget seg siden sist. BNbank ligger også her i toppen, med 4,95 prosent i nominell rente og 4,92 prosent effektivt. Før jul lå det beste fastrentetilbudet over fem år på 5,45 prosent.

Også tiårsrenten har sunket, til tross for at ekspertene mente denne ikke vil bli berørt. Tiårsrenten har sunket fra 5,85 prosent i slutten av desember til 5,55 prosent i begynnelsen av februar.

Laveste noensinne

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Skal du binde boliglånsrenta nå?
Ja, lønner seg nå
Har gjort det
Nei, lønner seg ikke
Er usikker

Se resultat

- Obligasjonsmarkedet har dratt med seg med seg det lange pengemarkedet ned. Dette kan være noe av grunnen til at de lange rentene har sunket, sier Erik Ingier, som er leder for personmarkedet i BNBank, til TV 2 Nettavisen.

Ingier kan opplyse at deres fastrentetilbud over tre år til 4,20 prosent er det laveste noen sinne.

- Unngå smell senere
Braut i Norsk Familieøkonomi mener folk som vil ha en tryggere og mer oversiktlig økonomi burde benytte fastrentetilbudene fra bankene. Spesielt de som har hoppet på lånekarusellen og lånt litt ekstra nå som rentenivået er lavt bør sikre seg.

- Flere av de som har lånt mer enn de egentlig har råd til, burde binde renten nå. Dermed unngår de å gå på en smell senere, avslutter Braut.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!