Gå til sidens hovedinnhold

Banksjef ferierte i Ingebrigtsens palass

Tok ferie i huset banken vil tvangsselge.

I oktober 2009 lånte Terje Lind, banksjef i Handelsbanken, luksusvillaen til Fred A. Ingebrigtsen i Marbella, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig mener Handelsbanken de har pant i eiendommen på 123 millioner kroner.

- Hei Fred, Håper du har nytt noen fine og late dager på godset. Har planer om å reise ned neste lørdag og håper det var mulig å tilbringe noen dager på slottet ditt. Føler meg rimelig utbrent og har behov for friperiode fra alt maset, skrev Terje Lind til Ingebrigtsen i en SMS 3. oktober 2009.

I ettertid vil banksjefen verken bekrefte eller avkrefte å ha sendt tekstmeldingen, men han bekrefter ovenfor Dagens Næringsliv å ha tilbrakt en uke i villaen i oktober 2009. Og sier til avisen at dette var i forbindelse med jobb.

- Uproblematisk
Ovenfor Stavanger Aftenblad karakteriserer banksjefen oppholdet i villaen som «helt uproblematisk.»

Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere saken til Dagens Næringsliv, men Ingebrigtsens advokat, Bjørn Kvernberg, gir uttrykk for at Ingebrigtsen følte seg presset til å låne villaen til banksjefen.

Eiendommen skal tvangsselges på oppdrag fra Handelsbanken.

Tvisten rundt boligen er en av flere ting som skal ta stilling til i søksmålet på 420 millioner kroner Ingebrigtsen har anlagt mot Handelsbanken.

Les mer: Ingebrigtsen krever 420 millioner av banken

Saken:
* Mandag 16. juni 2008 ble Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen, hans søster, svoger Kåre Nilsen, halvbror og Knut Helge Nordbotn siktet for ulovlig innsidehandel.

* Fredag 20. juni ble Lars Audun Lunde også siktet i saken. Tirsdag 24. juni ble den sjuende siktet, en 59 år gammel venn og forretningsforbindelse.

* I tillegg er det tatt ut siktelser i forhold til fire selskaper, som eies av de siktede.

* Alle har vært siktet for å ha kjøpt aksjer i Acta for over 114 millioner kroner.

* I midten av september 2010 kom politiet med en endret siktelse mot Ingebrigtsen og de andre siktede i saken. Denne går mer på overtredelser av verdipapirloven og betydelig mindre på innsidehandel.

* Saken ble ferdig etterforsket i desember 2010. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien avgjør hva som skal skje videre med den.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken