*Nettavisen* Økonomi.

Banksjef går etter tap

Administrerende direktør Dag Bjørneset går fra Kredittbanken etter nye tap. Banken henter nå inn frisk kapital.

08.12.03 10:42

Kredittbankens toppsjef Dag Bjørneset slutter. Samtidig varsles det tap på 35 millioner kroner i fjerde kvartal.

For å bedre bankens finansielle stilling, foreslås det nå for aksjonærene at banken henter inn mellom 67 og 80 millioner kroner i frisk kapital. Emisjonen forslås gjennomført til en aksjekurs på lave 2,50 kroner, men med fortrinnsrett for ekisterende aksjonærer. Dette fremgår av en børsmelding mandag.

Fredag sluttet Kredittbanken-aksjen på 9,50 kroner.

Color-Sunde sentral

Største aksjonær i Kreditbanken, Olav Nils Sundes selskap Color Group, har fått dispensasjon av Finansdepartementet fra eierbegrensningsreglene. Color Group har garantert for 20 millioner kroner i den kommende emisjonen. Blir garantien gjeldende i sin helhet, vil eierandel til Color Group bli inntil 25 prosent.

Kredittbanken har gjennomført tapsvurderinger for fjerde kvartal, og styret har besluttet å foreta spesifiserte tapsavsetninger på 14,65 millioner kroner knyttet til et enkeltengasjement. I tillegg foretas det bransjevise spesifiserte tapsavsetninger på 20 millioner kroner knyttet til finansiering av bransjene fiskeri, eiendom, og finansiell og forretningsmessig tjenesteyting, opplyses det.

I sommer fikk kredittbanken refs av Kredittilsynet for store tap, og for å ha hatt for store utlån til enkeltkunder.

I forbindelse med den pågående refinansiering av banken ønsker Bjørneset at styret og aksjonærene skal stå fritt når det gjelder bankens videre ledelse, heter det i børsmeldingen fra selskapet .

Bjørneset fratrer som administrerende direktør med virkning fra 30. mars 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.