Gå til sidens hovedinnhold

Banksjef suspendert etter hemmelig avtale med rallystjerne

Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank er suspendert med øyeblikkelig virkning.

Styret i banken er ifølge en børsmelding onsdag gjort oppmerksom på medieoppslag som omhandler bankens administrerende direktør.

Banken har derfor suspendert administrerende direktør Rune Hvidsten fra stillingen med umiddelbar virkning. Carl Espen Halvorsen konstitueres som administrerende direktør inntil videre.

Styret skriver i børsmeldingen at det er påstander om alvorlige forhold, som inntil nå har vært ukjente for styret og som er egnet til å svekke tilliten til banken.

Les også: Henning Solberg bryter løfte - selger drømmebilen

Konkursrytter

Finansavisen skrev 20. november om hvordan den tidligere rallyføreren Henning Solberg fikk 5 millioner i «sponsorpenger» for å skaffe konkursrytter Magne Modalslis selskap lån på 15 millioner i Askim & Spydeberg Sparebank.

Han og broren Petter Solberg har vært sponset med millioner av Oddbjørn Lund. Lund eide for flere år siden Skråperud gård, ti kilometer nord for Spydeberg sentrum og 46 kilometer fra Oslo.

– Gjennom Hurtigruta Bilglass var jeg med på å sponse Solberg-brødrene siden de var guttunger. Vi var naboer, men jeg havnet utpå som følge av alkohol slik at det gikk over styr for meg, sier Lund til Finansavisen.

Da Lund selv trengte hjelp etter alkoholmisbruket, kuppet og delte Henning Solberg og banksjefen gården, ifølge Finansavisen via en hemmelig avtale.

Les også: De skulle bygge et dekkimperium: Nå barker de sammen i retten

Nært forhold

Forholdet mellom Solberg og banksjef Rune Hvidsten har ifølge avisen vært nært i mange år.

Men se omtalte forholdene ligger ifølge banken tilbake i tid og skal ikke påvirke soliditeten, altså fare for tap av egenkapital.

Styret vil likevel sjekke omstendighetene og avklare om det er interessekonflikter eller noe som er i strid med bankens retningslinjer.

Bankens styre har kontaktet Finanstilsynet for å redegjøre om saken.