Den norske Porsche-importøren Autozentrum Sport satte salgsrekord i 2018 og men en omsetning på 872,4 millioner kroner. Det er en økning på hele 37 prosent sammenlignet med 2017. Samtidig økte resultatet til 46,4 millioner kroner fra 39 millioner, skriver Dagens Næringsliv (DN) (krever abonnement).

– Vi er veldig fornøyde. Det er gode tall og vi har fått gjort de tingene som gjør at vi kan drive en riktig business. Tidligere har vi hatt utfordringer med eurokursen, men den har vi hatt bedre kontroll på nå. Det har også vært viktig å ha et riktig antall biler inne, sier administrerende direktør Morten Scheel i Autozentrum Sport til DN.

Les også: Seinfeld i krangel om falsk Porsche-kjøp

Porsche har i øyeblikket ingen elbiler på det norske markedet, men lanserer i løpet av året sedanen Taycan. Allerede er over 2800 kunder på venteliste.

Det var i september 2015 at Porsche viste frem det nye råskinnet av en sportsbil på bilmessen i Frankfurt. Konseptbilen bar navnet Porsche Mission E, og var en fullblods elbil som skulle gi Teslas lynraske Model S en real utfordring.

Les også: Porsche risikerer ny bot etter dieselutslippsskandalen

Utseendemessig minner Taycan om en blanding av legendariske 911 og Porsche Panamera, og Porsche er selv opptatt av å understreke at også selskapets elbil vil være en umiskjennelig Porsche.

Les også: Porsche med Norges-rekord

Under panseret skjuler det seg to elmotorer med en samlet effekt på 440 kW. Det utgjør 600 hestekrefter som fordeles til alle fire hjulene.

Elbilen skal dermed kunne nå 0-100 km/t på under 3,5 sekunder og 0-200 km/t på mindre enn 12 sekunder. Det er likevel tregere enn Teslas Model S P100D, som klarer 0-100 km/t på 2,7 sekunder.

Les mer om Taycan i denne saken: Porsche Taycan: Pris og rekkevidde