*Nettavisen* Økonomi.

Bare tabloid i Vestfold

Fredag kom avisene Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Østlandsposten i rent tabloidformat. Dermed er det ingen fullformataviser igjen i Vestfold.

26.09.03 10:07

Det norske avismarkedet er på vei bort fra det tradisjonelle fullformatet. En etter en velger lokalavisene i landet å gå over til tabloidstørrelsen.

Ingen igjen
Fredag tar de tre store avisene i Vestfold steget. Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Østlandsposten legger alle fullformatet dødt og vil fra nå komme som tabloidaviser. Den fjerde dagsavisen i Vestfold, Gjengangeren, er alt tabloidformat.

Omleggingen gjør med andre ord at Vestfold er fritt for fullformataviser.

- Det er jo litt vemodig. Og da vi laget den siste fullformatavisen dokumenterte vi det med en masse bilder. Men leserne ønsker tabloidformatet og da må vi følge det, sier ansvarlig redaktør Marit Haukom til TV 2 Nettavisen.

Spissere aviser
- Betyr det at fullformatet er dødt som avisformat?

- Ja, leserne ønsker å lese avis, men de vil bruke kortere tid på det. Derfor må vi endre journalistikken, prioritere tøffere og skrive kortere, sier Haukom.

Hun får støtte av sin kollega Leif Magne Flemmen i Sandefjords Blad. Flemmen kom også fredag med tabloidavis for første gang.

- Vi er veldig tilfreds med dagens utgave. Det gikk jo litt fort i svingene her i går og det er nok noe vi skal forbedre oss på. Men alt i alt er vi veldig fornøyd med overgangen til tabloidformat, sier Flemmen til TV 2 Nettavisen.

- Mye av kritikken mot tabloidaviser er jo nettopp at innholdet ofte er nettopp kort og spisset. Likevel velger dere å gjøre det?

- Noe av problemet til fullformatavisene har vært at det skrives mange halvlange artikler. Jeg mener det ikke er noen samfunnsoppgave å skrive langt om uviktige ting, sier Haukom.

Ros fra leserne
Leserreaksjonene fredag morgen har vært utelukkende positive, hevder Haukom. Noen lesere mener dog at fullformatet gir en mer opphøyet og nobel følelse.

- Det har vært masse kommentarer fra lesere i dag og bare ros. Vi er jo ikke så vant til å få ros i avisen, sier Haukom.

I nabobyen Sandefjord har ikke leserne gitt sine reaksjoner i så stort monn ennå. Men redaktør Flemmen regner med at han vil få høre sandefjordingenes mening.

- Grunnverdiene våre holdes inntakt også i tabloidformatet, men det blir store forandringer for leseren. Vi har blant annet fjernet noen faste spalter fra fullformatavisen. Det vil nok skape reaksjoner hos enkelte, sier Sandefjords Blad-redaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.