Gå til sidens hovedinnhold

BBC åpner gullkrukken

Kringkastingsbastionen BBC vil legge ut sitt rikholdige arkiv på internett. – Vi har verdens beste TV-bibliotek, sa BBC-sjef Greg Dyke under TV-festivalen i Edinburgh.

BBC er allmennkringkasternes mor. Selskapet har gjennom generasjoner vært inspirasjonskilde og opphav til noe av verdens beste TV-produksjoner. Nå skal publikum få se hva BBC har laget opp gjennom årene.

Deler med folket
Den britiske kringkasteren vil digitalisere hele TV-arkivet, som blant annet består av mange tusen timer med dokumentarer, komedieserier og krim.

- Til nå har denne enorme resursen vært utilgjengelig for publikum. Det har ikke vært noen måte å la folk få ta del av det på. Men den digitale revolusjonen og bredbånd har forandret dette, sier BBC-sjef Greg Dyke til CNet

Gratis
BBC vil etablere en egen tjeneste på internett der folk kan hente ned arkivmateriale. Den planlagte tjenesten vil være gratis, men Dyke forteller ikke når den vil være tilgjengelig.

En gratistjeneste med BBC-arkivet skiller seg radikalt fra andre medieselskaper, som har gjort sine arkiver til kjempebutikk. Både CNN og Disney-konsernet tilbyr kundene å kjøpe tilgang til utvalgte deler av arkivet.

Den britiske kringkasteren styrer i dag to riksdekkende allmennkringkastere, en 24-timers nyhetskanal, fem riksdekkende radiokanaler, en internettjeneste og digitale TV-stasjoner på kabel. I tillegg har BBC de to internasjonale enhetene BBC Worldwide og BBC Broadcasting Limited.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene