*Nettavisen* Økonomi.

Bedre tall enn ventet for Facebook

Gründer Mark Zuckerberg har aksjer for rundt 650 milliarder kroner i Facebook.

Gründer Mark Zuckerberg har aksjer for rundt 650 milliarder kroner i Facebook.  Foto: Drew Angerer (AFP)

Selskapet overgikk analytikernes forventninger både når det gjelder inntekter og resultat per aksje. Brukerveksten fortsetter.

30.10.19 21:30

OSLO/LOS ANGELES (Nettavisen Økonomi): Facebook hadde i tredje kvartal inntekter på 17,65 milliarder dollar og et resultat per aksje 2,12 dollar.

Analytikerne ventet i gjennomsnitt at Facebook ville ha inntekter kvartalet på 17,4 milliarder dollar og tjene 1,91 dollar per aksje, og Facebook gjorde det dermed bedre enn ventet.

I andre kvartal utgjorde inntektene 16,9 milliarder dollar, driftsresultat 4,6 milliarder dollar, mens nettoresultat var på 2,6 milliarder. Det tilsvarte et resultat på 0,91 dollar per aksje.

Les også: Thunberg i strupen på Facebook

Facebook-aksjen er opp rundt fire prosent i etterhandelen i kjølvannet av tallene.

- Vi hadde et godt kvartal, og vårt fellesskap og selskap fortsetter å vokse. Vi er fokusert på å gjøre fremgang på viktige sosiale saker og skape nye erfaringer som forbedrer folks liv verden rundt, sier Mark Zuckerberg i en uttalelse.

Økning i brukere

Kvartalsrapporten viser også at Facebook hadde 1,62 milliarder daglige aktive brukere. Det er en oppgang på 9 prosent fra samme kvartal i fjor. Det var også bedre enn ventet. Markedet hadde på forhånd spådd 1,61 milliarder brukere.

Facebook kan opplyse om at de har 2,45 milliarder aktive brukere i måneden.

Antall brukere i Europa økte for Facebook 286 til 288 millioner. I USA og Canada økte også antall brukere med to millioner, fra 187 til 189 millioner brukere.

God for 650 milliarder

Børsverdien av Facebook er 540 milliarder dollar, drøyt 4900 milliarder norske kroner. Facebook-gründer Mark Zuckerbergs nettoformue ble i vår anslått til ca. 70 milliarder dollar. Med dagens kurser har Zuckerberg aksjer for om lag 650 milliarder kroner.

Facebook-aksjen har hittil i år steget i verdi med pene 44,2 prosent, nesten like mye som Apple-aksjen.

Klikk på bildet for å forstørre. PEN OPPGANG: Facebook-aksjen er så langt i år opp 44,4 prosent.

PEN OPPGANG: Facebook-aksjen er så langt i år opp 44,4 prosent, men oppgangen var større i juli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.